Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απαράδεκτη περικοπή επιδόματος

Τουλάχιστον 20% μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

Χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά αποτελεί η διάταξη του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή με την οποία καταργείται το επίδομα «ειδικής αγωγής» από το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Πρόκειται για ειδικούς επιστήμονες όπως ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς σε θέματα κωφών και βαρήκοων μαθητών, ειδικούς σε θέματα μαθητών με τύφλωση ή μειωμένη όραση, σχολικούς νοσηλευτές και ειδικό βοηθητικό προσωπικό που εργάζονται στα ειδικά σχολεία και τα ΚΔΑΥ. Σύμφωνα με τους ίδιους, η μείωση που θα έχουν στο εισόδημά τους είναι τουλάχιστον 20%.

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα γραφής για το πού μπορεί να φτάσει η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο εισόδημα των εργαζομένων. Μια επίθεση που έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο τα βαρέα και ανθυγιεινά, που συρρικνώνει το εισόδημα με τη νέα φοροεπιδρομή, σε μία περίοδο που όλο και περισσότερο οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Από την ανησυχητική για τους εργαζόμενους περίπτωση των εργαζομένων στην ειδική αγωγή αναδεικνύεται περίτρανα και η ανάγκη για κατάργηση των επιδομάτων και ενσωμάτωσή τους στο βασικό μισθό.

Η περικοπή του επιδόματος ειδικής αγωγής είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου. Τότε, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιώργος Μαυρίκος με Ερώτησή τους στη Βουλή είχαν καλέσει την κυβέρνηση να πάρει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση των επιδομάτων και η αναζήτηση των αναδρομικών και να συνεχίσουν να αποδίδονται τα επιδόματα κανονικά και να ρυθμιστεί το ζήτημα έτσι ώστε να πάψει κάθε σχετική νομική αμφισβήτηση. Ζητούσαν επίσης να ενσωματωθούν τα επιδόματα στο μισθό. Αντί αυτού, το υπουργείο Παιδείας φρόντισε για τη ...νομική κατοχύρωση της απαράδεκτης περικοπής μέσα από το νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ