Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΥΡΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τιμή στους μαχητές του ΔΣΕ

Τους εκτελεσθέντες κομμουνιστές και μαχητές του ΔΣΕ στο Σταυράκι Ιωαννίνων τίμησαν σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, την περασμένη Κυριακή. Παραβρέθηκαν πλήθος κομμουνιστές, νεολαίοι της ΚΝΕ, φορείς και συγγενείς των αγωνιστών, δίνοντας υπόσχεση συνέχισης του αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών και των αξιών της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού.

Στο σύντομο χαιρετισμό της εκ μέρους του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ, η Στέλλα Πανδή ανέδειξε με σημερινά παραδείγματα τη συνέχιση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος που γίνονταν και την περίοδο 1946-1949, όπου εκτελέστηκαν δεκάδες κομμουνιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και στα Γιάννενα, με τη γνωστή ως δίκη της Πρίντζου.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Ολυ Τσουμάνη, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης, την εποχή εκείνη που οργίαζε η κρατική τρομοκρατία για να τσακιστεί το ΕΑΜικό κίνημα. Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα και δέσμευση του κόμματος να συνεχίσει τον αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών και αξιών για τα οποία θυσιάστηκαν και οι αγωνιστές στο Σταυράκι. Σε αυτή την κατεύθυνση επισημάνθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ