Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Τα σωματεία βάζουν... λουκέτο»

Μιλάει στο «Ρ» ο πρώην παίκτης του Αθηναϊκού και του Ηλυσιακού Γιάννης Κατούντας

Ο Γιάννης Κατούντας υπήρξε παίκτης του Αθηναϊκού και του Ηλυσιακού. Δυο ιστορικά σωματεία στο χώρο του χάντμπολ, με σημαντική δουλεία στην προώθηση του αθλήματος, αλλά και δυο ομάδες που σήμερα αποτελούν παρελθόν, καθώς έχουν διαλυθεί. Σύμφωνα με το συνομιλητή μας, στα πρόθυρα της διάλυσης εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης βρίσκονται και άλλα σωματεία σήμερα...

-- «Απ' ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω τα περισσότερα σωματεία βρίσκονται στα πρόθυρα διάλυσης. Κύρια αιτία, το οικονομικό. Υπάρχουν μεγάλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιχορηγήσεων. Πώς θα τα φέρνουν βόλτα τα σωματεία;», τονίζει χαρακτηριστικά.

Οσο για τη γενικότερη κατάσταση, ο πρώην παίκτης είναι κατηγορηματικός: «Αυτή τη στιγμή το χάντμπολ σχεδόν έχει τελειώσει. Κάποιοι προσπαθούν να μας πουν ότι υπάρχει. Πώς υπάρχει, όταν το άθλημα το παίζουν κυρίως βετεράνοι αθλητές; Αν υπάρχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το οφείλουμε στην 6η θέση που πήραμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.. Μετά από αυτή την προσπάθεια η οποία δεν είχε συνέχεια, το άθλημα κατέρρευσε. Ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδας που το χάντμπολ το αγαπάνε ιδιαίτερα, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ιστορικές ομάδες όπως ο Αρχέλαος σταμάτησαν. Μαθαίνω δε, ότι κι ο Φίλιππος δεν πάει καλά»...

Σύμφωνα με τον Γ. Κατούντα τεράστιες είναι οι ευθύνες της Πολιτείας για τη σημερινή κατάσταση τόσο στο ίδιο το άθλημα όσο και γενικότερα στον τομέα του αθλητισμού.

-- «Το άθλημα χαροπαλεύει. Εάν η ΓΓΑ ήτανε σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει θα έπρεπε να είχε λάβει σοβαρά μέτρα απέναντι στην Ομοσπονδία. Π.χ. θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στις μικρές κατηγορίες παίζουν αθλητές ηλικίας 50 χρόνων όταν στις αντίστοιχες κατηγορίες του μπάσκετ παίζουν παιδιά 15, 16, 17 χρόνων. Αμέσως βγάζεις συμπεράσματα και παίρνεις τα μέτρα σου. Το ερώτημα βέβαια είναι: Υπάρχει ΓΓ Αθλητισμού; Σήμερα επικεφαλής του αθλητισμού είναι ο κ. Ιωαννίδης, ΓΓ ο κ. Δουβής. Και οι δυο είναι άνθρωποι του αθλητισμού, κι όμως δε γίνεται τίποτα! Μας δουλεύουν. Εχουν δήθεν δημιουργήσει αθλητικά σχολεία. Εκεί διδάσκουν γυμναστές με δεκάμηνες συμβάσεις. Στόχος τους όχι ο αθλητισμός αλλά η επετηρίδα, η οποία έχει διογκωθεί. Μας κοροϊδεύουν και είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα».


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ