Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Χρειάζονται 41 επιπλέον νηπιαγωγεία!

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά που αποκαλύπτει τις ελλείψεις στην προσχολική αγωγή

Σαράντα ένα επιπλέον νηπιαγωγεία χρειάζονται στους δήμους του Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομαρχίας Πειραιά. Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, σήμερα, νήπια 4 - 6 ετών αναγκάζονται να μένουν για 8 και 9 ώρες στριμωγμένα σε ακατάλληλους χώρους 50 τ.μ., σε παμπάλαια μισθωμένα κτίρια, σε αποθήκες... Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας για την κάλυψη των αναγκών, με βάση 25 νήπια ανά νηπιαγωγό, απαιτείται ανά δήμο η δημιουργία των παρακάτω νηπιαγωγείων:

  • Δήμος Περάματος: 4 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Κερατσινίου: 7 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Δραπετσώνας: 2 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Νίκαιας: 8 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Κορυδαλλού: 5 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Πειραιά: 12 2θέσια Νηπιαγωγεία
  • Δήμος Αγ. Ι. Ρέντη: 3 2θέσια Νηπιαγωγεία.

Αν ληφθούν υπόψη οι επιστημονικές υποδείξεις για 15 παιδιά ανά νηπιαγωγό απαιτείται η δημιουργία διπλάσιων από τα παραπάνω νηπιαγωγεία ανά δήμο. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι τα δημόσια νηπιαγωγεία επαρκούν κι έχουν απορροφήσει όλα τα νήπια...

Η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά έχει προτείνει προς την Πολιτεία να προχωρήσει και σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, λόγω του ότι δεν υπάρχουν χώροι και επισημαίνει πως το νηπιαγωγείο μπορεί να έγινε υποχρεωτικό αλλά συνεχίζει να μην είναι δημόσιο, παραμένει ο «αδύνατος κρίκος» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προετοιμάζεται να αποσπαστεί από τη δημόσια δωρεάν παροχή. Τέλος, τονίζει πως απαίτηση γονέων και εκπαιδευτικών, χρόνια τώρα, είναι η καθιέρωση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, με σύγχρονη υποδομή σε παιδαγωγικά μέσα και προσωπικό, και σκοπό, εκτός από την ασφαλή φροντίδα και φύλαξη, την καλλιέργεια των βασικών ικανοτήτων και πλευρών του ψυχισμού και την ανάπτυξη κοινωνικών αρετών των νηπίων, με σεβασμό στον ψυχισμό των παιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ