Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μόνη διέξοδος η πάλη για ριζικές αλλαγές

Πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης στους νεοεισαχθέντες φοιτητές και σπουδαστές

«Μπορούν τα χρόνια των σπουδών σου να είναι ωραία χρόνια. Να μάθεις πολλά, μα πάνω απ' όλα μέσα από τις σπουδές και την πείρα που θα αποκτήσεις, μέσα από τις προσπάθειές σου αλλά και τη συλλογική διεκδίκηση να δεις πως αυτή η κοινωνία που παρακολουθείς εδώ και χρόνια να σαπίζει μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Πως η μόνη διέξοδος είναι η πάλη για ριζικές αλλαγές». Τα παραπάνω επισημαίνει η ΚΝΕ με ανακοίνωσή της προς τους νέους φοιτητές και σπουδαστές, οι οποίοι αυτές τις μέρες εγγράφονται στις σχολές.

Η ΚΝΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συστράτευσης στους νέους φοιτητές, ανατροπής των συσχετισμών και ενίσχυσης της ΠΚΣ, «για συλλόγους και φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα οργανωμένο και μαζικό σε πανελλαδικό επίπεδο, που θα παλεύει μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ». Και υπογραμμίζει ότι «η ΚΝΕ και τα μέλη της θα είναι μπροστά στις διεκδικήσεις για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Για να μην περάσουν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Στην πάλη για το σχολείο και τις σπουδές που έχουν ανάγκη τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους νέους. Στην πάλη ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, όπου αυτό που παράγεται θα το καρπώνεται η συντριπτική πλειοψηφία και όχι μια χούφτα πλουτοκράτες. Οπου η παιδεία θα αποτελεί δικαίωμα όλων και η επιστήμη θα βρίσκεται στην υπηρεσία της ευημερίας του συνόλου».

Η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους φοιτητές και σπουδαστές, επισημαίνοντας ότι «είναι δικαίωμά σου οι δωρεάν σπουδές, η σίτιση - στέγαση, τα συγγράμματα, οι συγκοινωνίες. Να μη χρειαστεί να εργαστείς για να τα βγάλεις πέρα», «το βασικό σου δικαίωμα, να πάρεις πτυχίο που να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών σου υπονομεύεται. Φέτος, με την αναγνώριση των ψευτοκολεγίων έρχεται νέο χτύπημα», «απαίτησε κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητες στα ΑΕΙ - ΤΕΙ για να μπορούν να επιτελέσουν τον κοινωνικό τους ρόλο». Ακόμα, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των εταιρειών. Εφαρμόζει μια πολιτική ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης των σπουδών στον αντίποδα των αναγκών σου, αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα. Κερδισμένοι βγαίνουν οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι που αποκομίζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες μας. Βάζουν χέρι στην εκπαίδευση και ελέγχουν το περιεχόμενό της, απαιτούν φτηνούς και ευέλικτους απόφοιτους».

Στην ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να σε υποδεχτεί εξισώνοντας τις σπουδές σου με τα ΚΕΣ και κάθε είδους ψευτοκολέγια» και ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «ταυτίζεται με την κυβέρνηση στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ επί κυβερνήσεώς του ψηφίστηκε η παρόμοια οδηγία 89/48 για την αναγνώριση των ψευτοκολεγίων». Ακόμα, καλεί φοιτητές και σπουδαστές να μην εμπιστεύονται τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «ήταν ο Αλ. Αλαβάνος που σαν ευρωβουλευτής καλούσε την ΕΕ να πάρει μέτρα για την αναγνώριση των ψευτοκολεγίων, ενώ πουθενά στις θέσεις του δε μιλάει για κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της επιχειρηματικής διείσδυσης στην Παιδεία».

«Απομόνωσε τους εκπροσώπους αυτής της πολιτικής μέσα στις σχολές», καλεί τους νέους φοιτητές η ΚΝΕ και τονίζει ότι «θα σε πλησιάσουν, θα σε κολακέψουν, θα σου τάξουν... με έναν και μοναδικό στόχο: Την παραίτησή σου, την υποταγή σου σε αυτήν την πολιτική που θίγει εσένα και την οικογένειά σου. Καταδίκασέ τους και δώσε συνέχεια με αλλαγή των συσχετισμών στους Συλλόγους και Ισχυρή ΠΚΣ, την παράταξη που στηρίζει η ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ