Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μήνας θεάτρου ΝΑ Ευρώπης

Με την παράσταση «Οι έρωτες της κας Μαγκουάιρ» του Μπράιαν Φρίελ εγκαινιάστηκε ο «Μήνας Θεάτρου - Κρατικές σκηνές ΝΑ Ευρώπης», του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Η ιδιόρρυθμη κυρία Μαγκουάιρ επιστρέφει στην πατρίδα της, μετά από 52 χρόνια απουσίας στην Αμερική. Η οικογένειά της δεν τη δέχεται και έτσι καταλήγει σε οίκο ευγηρίας. Εκεί, η σκληραγωγημένη από τη ζωή, Μαγκουάιρ έρχεται αντιμέτωπη με το «είναι» και το «φαίνεσθαι» της σύγχρονης αστικής κοινωνίας, που κλείνει τα μάτια στην αλήθεια και παρηγοριέται με περασμένα μεγαλεία. Ενα έργο τρυφερό και ευαίσθητο, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των ηλικιωμένων σε σχέση με τους νέους. Μιλά για την αγάπη, την αλήθεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανθρώπινη περιπέτεια και τον πάσχοντα άνθρωπο.

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή. Σκηνικά - Κουστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Σχεδιασμός φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου. Πρωταγωνιστεί η Αννίτα Σαντοριναίου. Στο ρόλο της κυρίας Μπούτσερ η Τζένη Γαϊτανοπούλου. Παίζουν επίσης οι: Πόπη Αβραάμ, Σώτος Σταυράκης, Ελενα Παπαδοπούλου, Ανδρέας Βασιλείου, Ντίνος Λύρας, Λένια Σορόκου, Χριστίνα Χριστόφια, Γιώργος Μουαΐμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ