Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αναγνωριστική» η συνάντηση

Μάλλον «δύσκολα» τα βρήκε ο υπουργός Πολιτισμού, Μ. Λιάπης, κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας με τους φορείς του κινηματογράφου ενόψει του νομοσχεδίου για την ελληνική κινηματογραφία και με αφορμή τις προτάσεις της διορισμένης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς, ανεξάρτητα από επιμέρους θετικές παρατηρήσεις επί των προτάσεων (παρατηρήσεις που αναδεικνύουν και τις διαφορετικές προσεγγίσεις της κινηματογραφικής κοινότητας στον προσανατολισμό του κινηματογράφου), θεώρησαν πως αυτές δεν μπορούν να αποτελέσουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο.

Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε σε ένα βαθμό και στις δηλώσεις του υπουργού με το πέρας της συνάντησης, ο οποίος είπε ότι «θέλουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση, τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση με όλους τους ανθρώπους του ελληνικού κινηματογράφου, διότι είναι κοινή η αγωνία για το μέλλον του». Εκτίμησε ότι «συμφωνήσαμε επί της αρχής σε πολλά θέματα», αλλά «ο διάλογος θα συνεχιστεί εντατικά, σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες 10 - 15 ημέρες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν ορισμένα ακόμη ζητήματα». Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα συνταχθεί «με βάση τις κατατεθειμένες απόψεις απ' όλες τις πλευρές, αλλά και τη συστηματική προσπάθεια που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα» με στόχο να δημοσιοποιηθεί μέχρι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ