Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ
Επιβεβαιώνονται οι φήμες για τον Μάγκνιους Κάρλσεν
  • Κώστας Πρέντος ο προβληματίστας που παραδειγματίζει!
  • Αλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας

Ανερχόμενη, σκακιστικά και η Ινδία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους σκακιστές. Στη φωτό η Παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων 2008 Ντροναβάλι Χαρίκα!
Ανερχόμενη, σκακιστικά και η Ινδία έχει αναδείξει πολλούς αξιόλογους σκακιστές. Στη φωτό η Παγκόσμια πρωταθλήτρια νεανίδων 2008 Ντροναβάλι Χαρίκα!
Παρά τις ξαφνικές ήττες - αφού ήταν μόνος πρώτος στο πανίσχυρο τουρνουά του Μπιλμπάο - ο 17χρονος GM Μάγκνιους Κάρλσεν από τη Νορβηγία επιβεβαιώνει τις προβλέψεις των ειδικών, ότι το παιχνίδι του μοιάζει με το παιχνίδι αξιόλογων προηγούμενων σκακιστών, όπως οι Κασπάροβ, Ανάντ, Κράμνικ, Τοπάλοβ, Κάρποβ, Ιβαντσουκ, Μορόζεβιτς και σύντομα αναμένουν την αναρρίχησή του στο Παγκόσμιο!

Μετά τον 7ο γύρο είχε προηγηθεί ο Βούλγαρος Τοπάλοβ με 13 β., ο Αρονιάν 12 β., Ιβαντσούκ, Κάρλσεν από 11 β. και στην τελευταία θέση ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ανάντ και ο Ρατζιάμποβ με 6 βαθμούς.

* Ο επί σειρά ετών Πρωταθλητής Ελλάδας στη λύση σκακιστικών προβλημάτων Κώστας Πρέντος διόρθωσε σοβαρό λάθος των διοργανωτών που τον κατέταξαν στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) του 32ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων και με δική του παρέμβαση υπέδειξε ότι δεν έχει καταταγεί 3ος αλλά 6ος με 53,5 βαθμούς!

Νικητής ήταν ο Πολωνός Μούρτζια με χρόνο 222 λεπτά, δεύτερος ο Ρώσος Εφσέεφ με χρόνο 252 λεπτά και τρίτος ο Γερμανός Πφανκούχε. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Κώστας Πρέντος πήρε τελικά την 6η θέση, ενώ απέκτησε και μια νόρμα GM!

Στην ομαδική βαθμολογία 1η η Ρωσία με 178 β., 2η η Γερμανία με τους ίδιους βαθμούς αλλά περισσότερο χρόνο, 3η η Πολωνία με 172 β.

Η ομάδα μας κατατάχτηκε 20ή με τους Πρέντο (68,5), Μενδρινό (65) και Κονιδάρη (46,5 βαθμούς).

Το 32ο Πρωτάθλημα έγινε στη Λετονία, ενώ το επόμενο θα γίνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τον Αύγουστο του 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ