Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες αμερικανικές επιθέσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Πακιστάν από τις αμερικανικές δυνάμεις, παρά την «ένταση» που φαίνεται να υπάρχει, μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Ουάσιγκτον. Χτες, πάνω από πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, πιθανότατα άμαχοι και ακόμα τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση αμερικανικών δυνάμεων που έπληξαν τη ζώνη Μπαγάρ Σίνα, στο Νότιο Ουαζιριστάν, στις περιοχές των φυλών, με τέσσερις πυραύλους.

Την κατάσταση επιχείρησε να διασκεδάσει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων Μάικλ Μάλεν, που βρέθηκε στο Ισλαμαμπάντ, και συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι και άλλους αξιωματούχους, παρουσία και του αρχηγού των πακιστανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ασφάκ Παρβέζ Καγιάνι, με θέμα την αυξανόμενη ένταση και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στην περιοχή των φυλών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τις «προειδοποιήσεις» του πακιστανικού στρατού, ότι δε θα ανεχθεί αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας του Πακιστάν και περαιτέρω επιθέσεις στο έδαφός του από ξένες δυνάμεις και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αμβλυνθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Ο Αμερικανός απεσταλμένος, μετά τη συνάντησή του με το Γ. Γκιλάνι ισχυρίστηκε ότι η χώρα του «σέβεται την εθνική κυριαρχία του Πακιστάν» και θα προσπαθήσει να προωθήσει στενότερη συνεργασία και κοινή δράση με τις τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση των «κρίσιμων ζητημάτων», όπως οι ισλαμιστές μαχητές, που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ