Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πολιτική επιλογή οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις

Με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων συνοδεύτηκε η προσπάθεια της ΝΔ να πείσει πως όλα από 1η Σεπτέμβρη θα είναι στη θέση τους, αποδεικνύοντας την αντιδραστική της, αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Συγκεκριμένα, το ΠΥΣΔΕ Πειραιά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά, τοποθέτησε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Β' Πειραιά χωρίς να συμπληρώσουν δηλώσεις προτίμησης για συγκεκριμένα σχολεία, σε αντίθεση με τη διαδικασία που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια (διαδικασία που προβλέπεται νομικά και αποτελεί κατάκτηση του κλάδου).

Αντίθετα, όταν οι νεοδιόριστοι παρουσιάστηκαν (25 Αυγούστου) κλήθηκαν να δηλώσουν ποιο νησί επιθυμούν και δεν πάρθηκαν υπόψη ούτε οικογενειακοί λόγοι, όπως προβλέπεται από το νόμο. Μόνο μετά από ένσταση άλλαξαν κάποιες τοποθετήσεις. Επίσης, το ΠΥΣΔΕ δεν είχε σκοπό να επιτρέψει συμπληρωματικές δηλώσεις προτίμησης και να αναρτήσει κενά για όσους παρέμειναν στη διάθεσή του από τον Ιούλη. Η αποφασιστική όμως παρέμβαση της ΕΛΜΕ με την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έφερε αποτελέσματα.

Στο ΠΥΣΔΕ δεν είναι μόνο οι Προϊστάμενοι αλλά και οι δύο αιρετοί, που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ και υποτίθεται προασπίζουν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών. Η συμφωνία τους, σε μια ακόμα ενέργεια καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αποδεικνύει, τονίζεται στην ανακοίνωση, την ενσωμάτωσή τους στην αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική πολιτική Κυβέρνησης - Διοίκησης. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Η ανατροπή των εργασιακών μας κατακτήσεων, είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής επίθεσης που δεχόμαστε από το μεγάλο κεφάλαιο και τα Κόμματά του. Θέλουν τον εκπαιδευτικό με σκυμμένο το κεφάλι ώστε να περάσουν ανεμπόδιστα όλες οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην Εκπαίδευση. Η ωρομίσθια και η αναπλήρωση, η «διάθεση ΠΥΣΔΕ» δεν προκύπτουν από ανικανότητα ή κακό σχεδιασμό, αλλά αποτελούν συνειδητή πολιτική επιλογή. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων αποτελούν πρωτεύοντα στόχο για την ΕΕ του Κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεσα να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι δόκιμοι εκπαιδευτικοί (2023-07-19 00:00:00.0)
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά, ενάντια στην κατηγοριοποίηση (2023-04-07 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη (2023-03-01 00:00:00.0)
Επιβάλλει την έναρξη ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (2023-01-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2013-07-09 00:00:00.0)
Απάντηση στο σχολείο και στην κοινωνία της «αγοράς» (2003-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ