Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΛΑΝΑΡΑ»
Νέο καμπανάκι για θέσεις εργασίας και δικαιώματα

Συγκεκριμένα αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να εγγυηθεί τη νέα χρηματοδότηση, θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση

Το καμπανάκι για νέες απολύσεις και λουκέτα, καθώς και για συνολική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, προαναγγέλλουν οι εξελίξεις σχετικά με την εκ νέου δανειοδότηση του Ομίλου Λαναρά, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γ. Αλογοσκούφη με εκπροσώπους των τραπεζών, της εταιρείας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στην οποία «συζητήθηκε η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο Γ. Αλογοσκούφης «έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την επεξεργασία σχεδίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας». Το σχέδιο θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη, ύστερα από νέα συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας και τη ΓΣΕΕ.

Είναι φανερό ότι η ίδια η κυβέρνηση αναλαμβάνει να υποδείξει στον Λαναρά ποια συγκεκριμένα μέτρα πρέπει να πάρει σε βάρος των εργαζομένων, προκειμένου να εγγυηθεί την εκταμίευση 30 ακόμα εκατ. ευρώ, μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε προχτές η ΕΕ σχετικά με τη χρηματοδότηση του ομίλου. Η αναφορά στο σχέδιο για την «εξυγίανση» της εταιρείας παραπέμπει ευθέως στις εκατοντάδες απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, χωρίς κανείς να εγγυάται όχι μόνο τις θέσεις εργασίας, αλλά ούτε και την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων. Τη χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο επιβεβαιώνει και η ΓΣΕΕ, που σε ανακοίνωσή της επιχαίρει για το γεγονός ότι πρωτοστάτησε στο να πάρει για μια ακόμα φορά ο όμιλος ζεστό χρήμα, αποσιωπώντας τα πραγματικά σχέδια της εργοδοσίας.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις και να διεκδικήσουν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, πολλαπλασιάζεται η χρησιμότητα της πάλης με το πλαίσιο της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, για τη διασφάλιση των πραγματικών συμφερόντων εργαζομένων και ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ