Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις και εξορμήσεις από το ΠΑΜΕ

Σε Ηράκλειο, Λάρισα και Λευκάδα η σκυτάλη των κινητοποιήσεων την ερχόμενη βδομάδα

Το πανό των ελαιουργοσαπουνοποιών στη χτεσινή απεργία της Χημικής Βιομηχανίας

Eurokinissi

Το πανό των ελαιουργοσαπουνοποιών στη χτεσινή απεργία της Χημικής Βιομηχανίας
Με τοπικές και κλαδικές παρεμβάσεις, πολύμορφες κινητοποιήσεις και καθημερινές εξορμήσεις, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν το άνοιγμα στους τόπους δουλειάς, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πετσόκομμα των ΒΑΕ και καλώντας τους να αντιδράσουν με επιθετικά αιτήματα, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία έχουν ήδη πάρει οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Φαρμάκου, Τροφίμων και Ποτών, καθώς και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας. Οι διοικήσεις των υπόλοιπων ταξικών Ομοσπονδιών και Συνδικάτων συνεδριάζουν τις επόμενες μέρες. Την πρόταση για την κήρυξη πανεργατικής απεργίας, με αιχμή τα ΒΑΕ, θα επαναφέρει η ΔΑΣ και στη διοίκηση της ΓΣΕΕ που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Σήμερα, κλιμάκια του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν στους εργάτες του Δήμου Γλυφάδας. Τη Δευτέρα στα ΕΛΤΑ Ηλιούπολης και Π. Φαλήρου και την Τρίτη στα ΕΛΤΑ Ν. Σμύρνης και Περιστερίου. Την Κυριακή 5 Οκτώβρη, το Σωματείο των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές καλεί σε σύσκεψη για τα ΒΑΕ (11 π.μ., 2ος όροφος ΕΚΑ).

Χτες, το Εργατικό Κέντρο Αρτας πήρε τη σκυτάλη των συγκεντρώσεων για τα ΒΑΕ. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων κινητοποιήσεων είναι το εξής:

  • Στις 23 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση, στις 7 μ.μ. στη Νομαρχία.
  • Στις 24 Σεπτέμβρη, η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, διοργανώνει συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συγκέντρωση καλεί με απόφασή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του νομού.
  • Στις 25 Σεπτέμβρη, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, καλεί σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στον Αγιο Μηνά.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας στον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας, με επίκεντρο τα ΒΑΕ, οι ταξικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί περιφρούρησαν την απεργία στο εργοστάσιο ΝΕΟΚΕΜ. Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και ανθυγιεινά», οι εργαζόμενοι από εργοστάσια όπως η ΕΛΑΪΣ, η ΜΙΝΕΡΒΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, η ΓΚΑΓΚΕΟ και άλλα, συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης και τη Βουλή. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, η ΔΑΣ κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ στο Βόλο, που αποφάσισε να πάει τους εργαζόμενους εκδρομή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ