Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Οξυνση ανταγωνισμών

Η διεθνής πολύπλευρη κρίση δείχνει να αυξάνει και να γίνεται μόνιμο καθεστώς. Η κρίση της Κασπίας - Καυκάσου μεταφέρεται και στη Λατινική Αμερική σε διαφορετικές συνθήκες με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και αίτια. Γιάνκηδες και ολιγάρχες επιμένουν στον πλανητικό ανταγωνισμό.

Οι ευρωενωσίτες πλασάρονται ως μεσολαβητές διεκδικώντας τα απόνερα του αμερικανο-ρωσικού ανταγωνισμού. Ο ρωσικός νεοκαπιταλισμός δηλώνει ότι αυξάνει θεαματικά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε απάντηση της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας στις προδομένες χώρες του πρώτου σοβιετικού πόλου ισχύος. Ο πάλαι ποτέ «πόλεμος των άστρων» σε νέα ανταγωνιστική έκδοση.

Η Ελλάδα των ρωσικών αγωγών πετρελαίου κι αερίου, των αμερικανικών βάσεων κι επιρροών, της ευρωενωσίτικης υποταγής και της ΝΑΤΟικής κουλτούρας, βρίσκεται σε μόνιμη κρίση του πολιτικού της συστήματος, των αντιλαϊκών μέτρων και της διαφθοράς. Η πολιτική της εξουσία αλληλοσφαγιάζεται στο όνομα των ημέτερων ένθεν κακείθεν αλληλοδιαπλεκομένων και αλληλοεξαρτώμενων συμφερόντων που αγκαλιάζουν το πολιτικό, πνευματικό και θρησκευτικό εποικοδόμημα. Στο αγοραίο θέατρο του τραγικού πρωτοστατούν οι σταθεροί και επίμονοι μεταρρυθμιστές της οικονομικής ολιγαρχίας, οι αποκαμωμένοι προοδευτιστές ενός ξεχασμένου σοσιαλιστικού μετασχηματισμού, οι νεκροθάφτες μιας ξεχασμένης «Ευρώπης των εργαζομένων», και τα νεόκοπα κοκόρια της ανασύστασης του εθνικόφρονος συμμοριτισμού και του θεσμοθετημένου εθνικού διχασμού.

Ολοι κινούνται και φωνασκούν ως κοινές μαριονέτες σε θέατρο σκιών επί παντός επιστητού. Με περισσό θράσος αρνούνται το ουσιώδες της αρνητικά εθνικής και σταθερά αντιλαϊκής πορείας της Ελλάδας της τελευταίας δεκαπενταετίας. Η μαγική λέξη του πολιτικού δόγματος «διείσδυση» ξαφνικά χάθηκε από το λεξιλόγιό τους. Μιλούν για λαϊκή φτώχεια κι ανέχεια, για διάλυση κι εκφυλισμό του κοινωνικού ιστού. Ομως, δε μιλούν για την πρωτοφανή συσσώρευση κερδοσκοπικών κεφαλαίων στα χέρια της μεγαλοαστικής τάξης για να στηριχτεί το δόγμα της οικονομικής και μιλιταριστικής «διείσδυσης» στα Βαλκάνια κι ευρύτερα. Δε μιλούν για τον οικονομικό ιμπεριαλισμό του ελληνικού καπιταλισμού σε τρίτες χώρες που στηρίχτηκε και στηρίζεται στην απομύζηση και της τελευταίας ικμάδας του λαού. Δε μιλούν για τη μιλιταριστική επικουρία συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικά εκστρατευτικά σώματα μισθοφόρων που στοιχίζουν ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα στον Ελληνα εργαζόμενο ως τίμημα στους «εταίρους» για να στηρίξει το δικαίωμα της εκμεταλλευτικής «διείσδυσης» σε χώρες και λαούς.

Δε μιλούν για το τίμημα της ευρωεταιρικής και ΝΑΤΟεταιρικής συμμετοχής στην ιμπεριαλιστική λεία όπου Γης. Δε μιλούν και φοβούνται τα λαϊκά επίχειρα της πολιτικής της «διείσδυσης» που απομυζά τη λαϊκή αποταμίευση κι οδηγεί στην ηθική και υλική αθλιότητα. Φοβούνται να αποκαλυφθεί ότι στη βάση της λαϊκής στέρησης βρίσκεται η νέα πολιτική της οικονομικής και μιλιταριστικής «διείσδυσης» της ελληνικής πλουτοκρατίας στα Βαλκάνια και στη συμμετοχή της στις ευρωενωσίτικες κι ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Πιστές θεραπαινίδες του ευρωενωσίτικου εταιρισμού και του παγκοσμιοποιημένου ευρωατλαντισμού, πιστοί τρόφιμοι των ευρωενωσίτικων κοινοβίων, εξακολουθούν να είναι επί σκηνής στο θέατρο ενός σύγχρονου ενδοτισμού, μιας νέας εθνικής μειοδοσίας. Πλιατσικολόγοι ατζέντηδες και μεταπράτες ξεπουλούν τον πλούτο της Ελλάδας. Η απάντηση είναι μία: Ελληνες Λακεδαιμόνιοι, γρηγορείτε!


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ