Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Συγκέντρωση συμπαράστασης  στους δύο απεργούς εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε χτες στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Το μήνυμα αυτό έστειλαν χτες το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγρίνιο, αλλά και άλλοι φορείς της πόλης, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου, Σωκράτη Ζαραβίνα και Θεόδωρου Λιαροκάπη. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου και η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, που πραγματοποίησαν χτες και 3ωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

Εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς της πόλης συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Αγρινίου απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις ενάντια στους δύο εκπαιδευτικούς που έχει εξαπολύσει η διοίκηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από εντολή του υπουργείου Παιδείας. Στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, όπου και παραμένουν εκεί, βρέθηκαν και οι δύο εκπαιδευτικοί οι οποίοι συνεχίζουν για ενδέκατη μέρα την απεργία πείνας.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, από τη ΔΟΕ, τον τοπικό Σύλλογο Δασκάλων και τη Β' ΕΛΜΕ. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό που εκδηλώθηκε ενάντια στους δύο εκπαιδευτικούς, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αυτά εντάσσεται στη γενικότερη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει κάθε φωνή που αντιστέκεται και αγωνίζεται. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πήγαν στο γραφείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτώντας άμεσα να σταματήσει η δίωξη.

Υπενθυμίζεται, ότι διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τους δύο εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας, μετά από αναφορά που έκανε ο Σύλλογος Γονέων προς αυτό, και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία, τη Νομαρχία και τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα ακόμα και τώρα το περιεχόμενο της αναφοράς του Συλλόγου Γονέων δεν έχει γίνει γνωστό και οι δύο εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται. Να σημειωθεί ότι μετά από εντολή του εισαγγελέα αστυνομικοί εισέβαλαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο πριν λίγες μέρες για να συλλάβουν τους δύο απεργούς εκπαιδευτικούς, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων τους αυτό αποτράπηκε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η καμπάνια για τα παιδιά της Παλαιστίνης (2014-09-24 00:00:00.0)
Κάλεσμα επαγρύπνησης για την Παιδεία (2013-04-25 00:00:00.0)
Να σταματήσει η δίωξη της εκπαιδευτικού (2013-04-12 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σήμερα για τη δίωξη εκπαιδευτικού (2013-01-29 00:00:00.0)
Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις (2008-10-23 00:00:00.0)
Απεργία πείνας εκπαιδευτικών (2000-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ