Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Απεργία πείνας εκπαιδευτικών

Για ένατη συνεχόμενη μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι Σωκράτης Ζαραβίνας και Θεόδωρος Λιαροκάπης, δάσκαλοι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, διαμαρτυρόμενοι για τον αυταρχισμό που ασκήθηκε σε βάρος τους από τη διοίκηση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και για την αντιδημοκρατική, τρομοκρατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είχε κάνει αναφορά προς το υπουργείο Παιδείας - η οποία κοινοποιήθηκε σε εισαγγελέα, νομάρχη και τους αρμόδιους της εκπαίδευσης -για διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Το υπουργείο έδωσε εντολή για Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Στάλθηκαν κλήσεις στους εκπαιδευτικούς, χωρίς όμως να στέλνουν το κατηγορητήριο. Οι δύο εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να πάνε, αφού δεν υπήρχε συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από εντολή εισαγγελέα, να πάνε στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου αστυνομικοί με σκοπό να συλλάβουν τους δύο εκπαιδευτικούς! Χάρη στην επέμβαση των υπόλοιπων εκπαιδευτικών δεν έγινε η σύλληψη των δασκάλων.

Οπως επισημαίνει το ΔΣ της ΔΟΕ, «η ακραία και καταχρηστική στάση της διοίκησης είναι δείγμα του εντεινόμενου κλίματος αυθαιρεσίας και αυταρχισμού που προωθείται στην εκπαίδευση. Η παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά απαράδεκτη κλήση και εισβολή της αστυνομίας στο χώρο του σχολείου αντανακλά και υλοποιεί το πνεύμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και εμπεδώνει το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής στην εκπαίδευση. Ο εξαναγκασμός συναδέλφων με πολυετή εκπαιδευτική και κοινωνική προσφορά σε απομάκρυνση από το φυσικό εκπαιδευτικό τους χώρο συνιστά "τιμωρία χωρίς δίκη" και προκαλεί τη σπίλωση της κοινωνικής επαγγελματικής και εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής τους αξιοπρέπειας και υπόστασης».

Τη συμπαράστασή τους προς τους εκπαιδευτικούς εκφράζει με ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, το Συντονιστικό Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Αιτ/νίας καταγγέλλει τη διεύθυνση του 7ου Δημοτικού Σχολείου και τη διοίκηση της Α' βάθμιας Εκπαίδευσης ως κύριους υπεύθυνους για την ωμή παραβίαση του παιδαγωγικού ασύλου του σχολείου. Ακόμα, το γεγονός καταγγέλλουν και καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. γραφείων Αγρινίου - Θερμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ