Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ
Η πίεση της ανεργίας αύξησε τη συμμετοχή

Αυξημένη ήταν η φετινή συμμετοχή στο διαγωνισμό της ντροπής του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Κεντρική Επιτροπή του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός - που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κινήματος, αφού μέσω αυτού προωθείται η αποσύνδεση του πτυχίου από το δικαίωμα στη δουλιά και συγχρόνως απέχει κατά πολύ από το αίτημα για μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα - ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 1 του Οκτώβρη οπότε διαγωνίστηκαν οι κλάδοι Δασκάλων, Γαλλικών, Αγγλικών, Γερμανικών, Καλλιτεχνικών και Πληροφορικής ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, συνολικά οι θέσεις που θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2001-2 είναι 10.398, ενώ οι υποψήφιοι ήταν 66.121. Αυτοί όμως που τελικά διαγωνίστηκαν ήταν 44.731 το πρωί (ποσοστό 67,65%) και απ' αυτούς το απόγευμα προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα 42.543 (ποσοστό 64,34%).

Κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών από το ΑΣΕΠ οι υποψήφιοι ήταν 46.725. Πάντως η συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό ήταν αυξημένη σε σχέση με το διαγωνισμό του 1998. Επίσης, η φετινή πρωινή συμμετοχή ήταν 68% και η αντίστοιχη του 1998 ήταν 60%, ενώ η απογευματινή ήταν 64% και 57%, αντίστοιχα.

Επίσης, η βαθμολόγηση των γραπτών αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ