Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Θέλουμε γνώση, όχι απόγνωση»

Ο χειμώνας που έρχεται, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ θερμός. Οι μαθητές συντονίζονται και πολύ σύντομα θα βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο, αφού όπως τονίζουν «ο αγώνας συνεχίζεται». Ηδη την περασμένη Κυριακή συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, προκειμένου να συζητήσει για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, αλλά και άλλων πόλεων.

«Τρία χρόνια πέρασαν από την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τα αποτελέσματά της είναι ορατά. Τα μισά περίπου παιδιά εγκατέλειψαν το Λύκειο, ή στράφηκαν στην ψευτοειδίκευση των ΤΕΕ, πιστεύοντας τα "παραμύθια" για τους "επαγγελματίες στα 18" και της αναγνώρισης του πτυχίου τους», επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά σε σχετική ανακοίνωση τους.

Επισημαίνει δε ότι «οι αγώνες μας, δεν πήγαν χαμένοι», αφού «μάθαμε να διεκδικούμε και να μην υποτασσόμαστε σε όσα θέλουν να μας επιβάλουν. Δε σκύψαμε το κεφάλι, όταν μας έστειλαν τα ΜΑΤ στις πορείες και τους εισαγγελείς στα σχολεία. Γιατί ξέρουμε πως κανένας αγώνας δεν είναι αναποτελεσματικός, ξέρουμε πως το δίκιο είναι με το μέρος μας».

Ο,τι αφορά τις τελευταίες «διορθωτικές αλλαγές» του υπουργείου Παιδείας σημειώνει: «Ο νέος υπουργός Παιδείας, μπροστά στο φόβο νέων μαθητικών κινητοποιήσεων προέβη στην περικοπή μαθημάτων, στην επαναφορά του θεσμού των μετεξεταστέων (μόνο για φέτος), χωρίς ωστόσο να αλλάζει την ουσία των νόμων. Τόσο "μεγάλες" ήταν οι αλλαγές του, που κάποιοι άρχισαν να μιλούν για καινούριο σύστημα! Εμείς όμως ξέρουμε την αλήθεια. Τα φροντιστήρια (και τα ιδιαίτερα) θα συνεχίσουν να είναι η δεύτερη "κατοικία" μας και προπάντων για μια ακόμα χρονιά θα θυσιάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σε τέσσερις τοίχους».

Και για τα ποσοστά αποτυχίας σε περιοχές του Πειραιά τονίζει το Συντονιστικό: «Στο Κερατσίνι έμεινε το 30% των μαθητών, στο Πέραμα το 28%, ενώ σε περιοχές όπως Λυκόβρυση και Διόνυσος, το ποσοστό αποτυχίας είναι κάτω από το 2%. Επίσης, ακόμα και τώρα υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με διπλοβάρδιες ή άλλα που είναι ετοιμόρροπα από τους περσινούς σεισμούς».

«Θέλουμε γνώση - όχι απόγνωση. Ο αγώνας συνεχίζεται», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ