Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Σοβαρά προβλήματα στην έναρξη λειτουργίας τους

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Αντιμέτωποι με την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής βρίσκονται χιλιάδες μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες, καθώς πολλά είναι τα σχολεία που δεν άνοιξαν την Πέμπτη 11 του Σεπτέμβρη 2008 λόγω των σοβαρών ελλείψεων.

Με σχετική Ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας της Ειδικής Αγωγής από το υπουργείο Παιδείας με τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε, η υποβάθμιση, η ιδιωτικοποίηση, τα κενά λόγια περί "ίσων ευκαιριών" αποκαλύπτονται με την έναρξη των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες Αττικής και νήσων, μόνο στην Αττική οι ελλείψεις σε προσωπικό φτάνουν τις 300.

Το πρόβλημα οξύνεται λόγω της έλλειψης συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες πούλμαν για τη μεταφορά των παιδιών. Αλλά και στα σχολεία που διαθέτουν δικά τους μεταφορικά μέσα, δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Η συγκεκριμένη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας συγκεκριμένης υπηρεσίας από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, της λειτουργίας σε μεγάλο ποσοστό αυτών των σχολείων με συμβασιούχους (που οξύνει ιδιαίτερα τα προβλήματα γι' αυτά τα παιδιά) και, κατ' επέκταση, της παράδοσης της μεταφοράς των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες στα χέρια ιδιωτών.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν το Γυμνάσιο - Λύκειο Παραπληγικών Ηλιούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης, το Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω, που δεν έχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις προσωπικού και αναμένεται να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και της Ειδικής Αγωγής, φορτώνοντας τις οικογένειες με το βάρος της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει για την αντιμετώπιση της μη λειτουργίας πολλών ειδικών σχολείων. Και συγκεκριμένα:

  • Θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, πλήρους και σταθερής εργασίας;
  • Θα προχωρήσει στη γενναία χρηματοδότηση αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό;
  • Θα αναλάβει επιτέλους το κράτος τη μεταφορά των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες με εξειδικευμένο προσωπικό που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ