Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πετρολούκας Χαλκιάς

ICON

Πετρολούκας Χαλκιάς

Κυριακή 28/9
  • Τα μαγευτικά ηχοχρώματα του Ενιο Μορικόνε θα πλημμυρίσουν σήμερα και αύριο το Ηρώδειο, όπου ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης θα παρουσιάσει διαχρονικές επιτυχίες που έγραψε για ευρωπαϊκές και αμερικανικές ταινίες, ενώ σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα παρουσιάσει το εμπνευσμένο από την Ελλάδα, έργο του «Sicilo e altri frammenti». Ο συνθέτης θα διευθύνει την αγαπημένη του ορχήστρα, «Roma Sinfonietta». Συμμετέχουν η σοπράνο Susanna Rigacci, η πιανίστρια Gilda Butta και πολυμελής χορωδία.
  • Ολοκληρώνεται το μουσικοχορευτικό διήμερο «Ηπειρώτικο Πολυθέαμα», που συνδιοργανώνουν η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και ο Δήμος Νίκαιας, στο «Κατράκειο», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νίκαιας. Στο σημερινό πρόγραμμα (9μ.μ.), συμμετέχουν: Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντώνης Κυρίτσης, Δάφνη Νικολάου, Στέλιος Μπέλλος, Βαγγέλης Κώτσου κ.ά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Συναυλία - αφιέρωμα (8μ.μ.) στην αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και ερμηνεύτρια την Λένα Αλκαίου, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, Προαύλειος χώρος). Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς.
  • Με τη μουσική παράσταση (11.30μ.μ.) του παραμυθιού « Ηχος - Μύθος σαν ενώσουν», οι «ΗΧόΜΥΘΟΙ» εγκαινιάζουν το «Ηχοθέατρο» (Μπουμπουλίνας 25, Στάση Μετρό Δάφνη). Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 29/9
  • Ο Δήμος Νίκαιας και η Κυπριακή Πρεσβεία - Σπίτι της Κύπρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μικρασιατικής Μνήμης, διοργανώνουν διάλεξη - αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, στις 7.30μμ, στο Δημαρχείο της Νίκαιας (αίθουσα εκδηλώσεων - Π. Τσαλδάρη 10). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργής. Μελοποιημένα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Δήμου Μούτση ερμηνεύει ο Μανώλης Μητσιάς.
  • Ενιο Μορικόνε
    Ενιο Μορικόνε
    «Το χρώμα της μνήμης» είναι ο τίτλος της έκθεσης έργων του Γιάννη Μιγάδη, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη.
Τετάρτη 1/10
  • Συνεχίζεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, πάρκο Ελευθερίας) η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Το σταυροδρόμι των πολιτισμών». Εκτίθενται έργα των: Μάρτιν Κράστεβ, Στόγιαν Ντόνεβ (Βουλγαρία), Αλεξέι Κυρίλοφ (Ρωσία) και Πόντσι (Αρμεν Πρόγιαν) από την Αρμενία.
  • Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει το άλμπουμ του «The Truth about the Alien Invasion in Egypt» και νέα κομμάτια, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ.210 - 7560.102).
Πέμπτη 2/10
  • Εκθεση φωτογραφίας της Βάσως Αλλαγιάνη με τίτλο «Σκιές και αντανακλάσεις», εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5).
Παρασκευή 3/10
  • Συναυλία - διαδρομή σε τόπους, μνήμες, τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών, της Αλίκης Καγιαλόγλου, στο Ηρώδειο. Σύλληψη, επιλογή κειμένων και τραγουδιών, αφήγηση, τραγούδι: Αλίκη Καγιαλόγλου Συμμετέχουν: Ελένη - Λυδία Σταμέλλου (σοπράνο), Δανάη Παναγιωτοπούλου (συνθέτης) και ορχήστρα.
  • Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής (8.30μ.μ.), με έργα Μπέλα Μπάρτοκ, Γκριγκ, Σεν Σανς, Μπετόβεν και τέσσερις νέους σολίστ: Αννα Γαϊτάνη (βιολί), Ελένη Ραπτάκη (πιάνο), Μαρίνα Κολοβού (βιολοντσέλο), Βασίλειο Ρακιτζή (πιάνο). Διευθύνει ο Κάρολος Τρικολίδης.
  • Αλίκη Καγιαλόγλου
    Αλίκη Καγιαλόγλου
    Ο Γιώργος Κοντραφούρης εμφανίζεται με το καινούργιο σχήμα του, «Baby Trio», στο «Guru Jazz Upstairs» (Πλατεία Θεάτρου 10).
  • Στις 3 Οκτωβρίου 2008, στις 7μ.μ., στον Πευκώνα των Αγίων Αναργύρων θα γίνει εκδήλωση - συναυλία με τίτλο: «Γλιστρώντας πίσω από τη "γραμμή των συνόρων"». Θα συμμετάσχουν τα συγκροτήματα ACTIVE MEMBER, EARTHBOUND και LOST BODIES. Αφετηρία για την εκδήλωση ήταν η ιστορία ενός νεαρού μετανάστη «χωρίς χαρτιά», που ξεκίνησε από το Μπαγκλαντές και ο οποίος, φτάνοντας, μετά από μια μακρά και περιπετειώδη διαδρομή, στην Ελλάδα, εμφανίζει ένα σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας, εξαιτίας του οποίου νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ).
  • Με τον θρυλικό κιθαρίστα της σόουλ τζαζ Melvin Sparks ανοίγει η αυλαία στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς). Εμφανίσεις μέχρι 9/10.
Σάββατο 4/10
  • Συναυλία των «Μ83», ενός από τα καλύτερα σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (του Γάλλου Anthony Gonzalez), στο «Gagarin 205».

Μανώλης Μητσιάς
Μανώλης Μητσιάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ