Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «πράσινες» μπίζνες της ΕΕ

Το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τη «Βιώσιμη Παραγωγή και Κατανάλωση» συζήτησαν στις Βρυξέλλες οι αρμόδιοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, Χ. Φώλιας.

Που είχε να πει τα καλύτερα για τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η οποία υποτίθεται ότι θέλει να γίνεται η βιομηχανική παραγωγή με τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον και οι καταναλωτές, με τη σειρά τους, να προμηθεύονται εκείνα τα προϊόντα που παράγονται με αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, και οι συμβάσεις του Δημοσίου πρόκειται να εναρμονιστούν με το οικολογικό «παραμύθι» της ΕΕ και της Διάσκεψης του Γιοχάνεσμπουργκ, που έθεσε πρώτη το ζήτημα, το 2002.

Αλλού, όμως, είναι το «ζουμί». Στις έμμεσες απαγορεύσεις, που θα προκύψουν για προϊόντα τρίτων χωρών που δε θα είναι οικολογικά. Στις επιδιώξεις του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου να «πιάσει την καλή», αν και εφόσον απελευθερωθεί, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, η «πράσινη» αγορά.

Οσο για τους καταναλωτές... έτσι που θα τα έχουν κάνει οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις - υπηρέτες τους, ούτε πράσινο φύλλο μαρουλιού δε θα μπορούν να καταναλώσουν. Αλλά αυτό δεν αφορά τις πράσινες μπίζνες της ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ