Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αυξάνονται τα θύματα της μελαμίνης

ΡΩΜΗ, ΤΑΪΠΕΪ, ΠΕΚΙΝΟ.-

Νέα κρούσματα εξαιτίας του επιμολυσμένου με μελαμίνη γάλακτος σημειώθηκαν στην Κίνα, όπου νόσησαν ακόμα 10.000 βρέφη. Η σημαντικότερη αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε στην επαρχία Χεμπέι, έδρα της γαλακτοβιομηχανίας Σανλού, η οποία και αποτέλεσε την αρχή της αποκάλυψης του σκανδάλου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), συστήνουν σε καταναλωτές και κρατικές αρχές με κοινή ανακοίνωσή τους «προσοχή και επαγρύπνηση», προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο πιθανής κυκλοφορίας προϊόντων μολυσμένων με μελαμίνη, δεδομένου του σκανδάλου με το κινεζικό γάλα. Στην ανακοίνωσή τους οι διεθνείς οργανισμοί απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση στα κράτη όπου εντοπίστηκαν μολυσμένα προϊόντα «να εγγυηθούν τη διατροφική ασφάλεια εκατομμυρίων παιδιών», χαρακτηρίζοντας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών ζωτικής σημασίας και καλώντας να αποσυρθούν όλα τα μολυσμένα με μελαμίνη προϊόντα από τη διατροφική αλυσίδα.

Τέλος, μελαμίνη σε επίπεδα ψηλότερα του ορίου ασφαλείας, κατά 28 φορές, εντοπίστηκε και σε πακέτα τυριού στην Ταϊβάν τα οποία και αποσύρθηκαν από την αγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ