Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ματωμένη μέρα και η χτεσινή

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας εργάτης ο απολογισμός

Νεκρός είναι ένας ακόμα εργάτης, ο 33χρονος Χρήστος Γομάτος από το Δήμο Πελλάνας Λακωνίας, όταν ο φορτωτής που χειριζόταν έπεσε -για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- σε ρεματιά κοντά στο χωριό Λογγανίκο, λίγο μετά τις 8 το πρωί χτες, στα έργα διαπλάτυνσης του δρόμου για λογαριασμό του Δήμου Πελλάνας. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μακάβρια λίστα του θανάτου της εργατικής τάξης αυξάνει συνεχώς, με τους επίσημα καταγεγραμμένους νεκρούς να έχουν φτάσει στους 94.

Την ίδια στιγμή, μισή μόλις ώρα πριν τη χτεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ένας Ρουμάνος εργάτης έπεφτε από την οροφή, ύψους 12 μέτρων, του υπό κατασκευή χώρου πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Ο μετανάστης οικοδόμος τραυματίστηκε, καθώς ο εργολάβος στον οποίο είχε αναθέσει την εργολαβία ο ΟΣΚ, δεν είχε λάβει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν πως ο εργάτης ήταν ανασφάλιστος. Συνδικαλιστές οικοδόμοι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ διαπίστωσαν την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Μετά το περιστατικό ο υπουργός απέφυγε να επισκεφτεί το σχολείο για να αποφύγει την κατακραυγή για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα αναφορικά με το θάνατο του Σύρου εργάτη Faozo Waka, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας σε ακάλυπτο φρεάτιο ανελκυστήρα κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στο Βασιλίτσι Κορώνης, εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφάλειας, ζητά η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με αναφορά που κατέθεσε προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ