Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ LANNET
48ωρη για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

Με απεργία - σήμερα και αύριο - ξεκινάνε τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Lannet (συμφερόντων Λαναρά), στο πλαίσιο της απόφασης που έχει πάρει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Ομιλο για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων (η εργοδοσία τους χρωστά δεδουλευμένα από δύο έως και τέσσερις μήνες και τα έξοδα κίνησης σε μια σειρά εργαζόμενους) και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει χρηματοδοτηθεί με τις πλάτες της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Και πιο κάτω τονίζει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι «τα αποτελέσματα της πολυδιαφημιζόμενης "απελευθέρωσης" των τηλεπικοινωνιών».

Τα προβλήματα αυτά, υπογραμμίζει «δεν αφορούν μόνο την Lannet αλλά όλο τον κλάδο. Οκτώ χρόνια μετά από την "απελευθέρωση" των αγορών, οι εργαζόμενοι βρίσκονται κακοπληρωμένοι, με την ανεργία να προβάλει πια φανερά, με την ποιότητα των υπηρεσιών να είναι σε επίπεδα πιο άθλια από πριν». Καταλήγοντας τονίζει τη θέση του ΣΕΤΗΠ για «τηλεπικοινωνίες που θα ανήκουν σε όλους, κάτω από έναν ενιαίο φορέα με σκοπό τις ποιοτικές και φτηνές υπηρεσίες χωρίς τα κέρδη των ιδιοκτητών αλλά με κέρδη για όλο τον λαό (τον εργαζόμενο, τον φοιτητή κτλ.), για δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο», που πρέπει να είναι στόχος πάλης για τους εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες αλλά και όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ