Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
«Νιώθουμε στο πετσί μας τη φτώχεια»

Περιοδεία στο Δήμο Φαλαισίας κλιμακίου του ΚΚΕ

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν οι συνέπειες των περσινών πυρκαγιών, αλλά και των πλημμυρών που ακολούθησαν για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς αναδείχτηκε από την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Νίκο Καραθανασόπουλο, που έγινε χθες στα χωριά του Δήμου Φαλαισίας Αρκαδίας.

Στον εν λόγω δήμο από τα 28 χωριά που υπάρχουν κάηκαν τα 24, ενώ το 80% της έκτασης του δήμου έχει καεί ολοσχερώς, με αποτέλεσμα η αγροτική και η πτηνοτροφική παραγωγή να έχουν υποστεί ραγδαία πτώση. 300 σπίτια και 195 αποθήκες και στάβλοι καταστράφηκαν κυρίως από τις φωτιές, αλλά και ορισμένα από τις πλημμύρες. Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των πυρόπληκτων, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή 45 λυόμενοι οικίσκοι.

«Είμαστε περισσότερο από ένα χρόνο σε αυτά τα λυόμενα σπίτια και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να ξαναφτιάξουμε το σπίτι μας», μας λέει η Παναγιώτα Πετροπούλου από το χωριό Λεοντάρι και υπογραμμίζει: «Τώρα θα νιώσουμε στο πετσί μας την πραγματική φτώχεια. Τα λιγοστά και μοναδικά χρήματα που μας έδωσαν πριν τις εκλογές τέλειωσαν και τώρα που κάηκαν οι ελιές, οι συκιές, οι καρυδιές, τα ζώα μας, όλη η παραγωγή, δε θα μπορέσουμε να τα φέρουμε βόλτα».

«Εγώ παίρνω 256 ευρώ αγροτική σύνταξη, από τα οποία τα 40 τα δίνω για φάρμακα. Πώς θα βγω πέρα; Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Εσωσα το σπίτι μου από τη φωτιά και μου το κατέστρεψε η πλημμύρα λίγο αργότερα, αφού το κράτος δεν πήρε κανένα μέτρο για αντιπλημμυρικά έργα», μας λέει από την πλευρά του ο Κώστας Θεοδωρόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πλημμύρες αποτέλειωσαν όποιες υποδομές γλίτωσαν από τη φωτιά. Από τα ορμητικά νερά, τρία μεγάλα γεφύρια κατέρρευσαν και άλλα έξι έπαθαν σοβαρές ζημιές. Επίσης, σημαντικές ζημιές έπαθαν το οδικό δίκτυο, καθώς και το αρδευτικό και υδρευτικό δίκτυο. Οπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Φαλαισίας Γιάννης Φουσέκης, συγκεκριμένες μελέτες, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος, δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα.

«Η ιεράρχηση των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης είναι τέτοια, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου για την κερδοφορία του και όχι στην κατεύθυνση τις εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών. Για το λόγο αυτό πρέπει να αντιδράσετε. Να αναλάβετε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και το συντονισμό του αγώνα ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές», υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Η πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση δε γίνεται στα έδρανα της Βουλής και στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά στο δρόμο. Ωστε ο λαός να παρεμποδίσει την κυρίαρχη πολιτική, να αποσπάσει κατακτήσεις στο βαθμό που είναι δυνατό και το πιο βασικό, να ανοίξει το δρόμο της προοπτικής για την αλλαγή και σε πολιτικό επίπεδο προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ