Κυριακή 5 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο καημός για την «ορθή απελευθέρωση» της ΔΕΗ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, των διαρκών ανατιμήσεων των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, γενικότερα της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, έχει περιοριστεί το τελευταίο τουλάχιστον διάστημα στον «πόλεμο» ανακοινώσεων μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Η τελευταία απάντησε με ένα ακόμη ερωτηματολόγιο στην ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΗ περί «ανακριβών στοιχείων» που η δημοσιοποίησή τους δεν ωφελεί την εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση. Ποια είναι αυτά τα στοιχεία, ποιος τα λέει, πώς απάντησε η διοίκηση της ΔΕΗ, κι αν δεν απάντησε γιατί το έκανε, επειδή τα στοιχεία είναι σωστά; Και πάει λέγοντας.

Στο μεταξύ, η επιλεγμένη από την κυβέρνηση διοίκηση Αθανασόπουλου προετοιμάζει το επιχειρηματικό σχέδιο και τη διάσπαση της ΔΕΗ, ώστε να την εντάξει πλήρως στην απελευθερωμένη αγορά, ως μια επιχείρηση που μπορεί να αγοράζει και να αγοράζεται, να χρεώνει «εύλογα», να μην αποδέχεται κανενός είδους δραστηριότητα που θεωρείται οικονομικά επιβλαβής.

Και η αντιπαράθεση από την πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ επικεντρώνεται σε δικαστικές διαδικασίες, προσφυγές στην... ΕΕ, κριτική επί των επιχειρηματικών αποφάσεων, υπεράσπιση της ορθής... «απελευθέρωσης», λες και ο Αθανασόπουλος είναι κανένας ανίδεος και... εχθρός της ελεύθερης αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ