Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΡΤ
«Μοδάτα» και όχι «ντεμοντέ» δελτία ειδήσεων

«Ζωντανά», «σύγχρονα», «μοδάτα», «λαμπερά», λιγότερο ...σοβαροφανή και «ντεμοντέ» δελτία ειδήσεων είναι για φέτος η επιδίωξη της διοίκησης της ΕΡΤ στον τομέα της ενημέρωσης. Παράλληλα, στόχος είναι η διεύρυνση της κοινωνικής βάσης αλλά και η καθιέρωση της ζώνης ενημέρωσης το βράδυ. Αυτά επισημάνθηκαν χτες, ανάμεσα σε άλλα, από τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης, Δημήτρη Μιχαλέλη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου προγράμματος.

Ο Δημήτρης Μιχαλέλης αναφέρθηκε μάλιστα και στη χρονική συγκυρία, που ενώ τα ιδιωτικά κανάλια «προτάσσουν την ανάγκη για πολυθεματικό δελτίο» η ΕΡΤ έχει ήδη πολυθεματικό δελτίο, στο οποίο και έχει επενδύσει. Σημείωσε δε ότι το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ εμπεριέχει και μια άλλη πρόταση με ένθετα για τον πολιτισμό και την οικολογία, μακριά από την πρόταση της «λογομαχίας που υπάρχει στα ιδιωτικά κανάλια», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά στην πολυφωνία απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι αυτή ...εξυπακούεται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος/διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, ισχυρίστηκε ότι πλέον η κρατική τηλεόραση ξέρει πού «πατάει» και τι ακριβώς θέλει. Ετσι, αναφερόμενος στη ΝΕΤ τόνισε ότι από πέρσι βρήκε το ...χαρακτήρα της στους τομείς της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού και για το λόγο αυτό κατά 90% το πρόγραμμά της παραμένει ίδιο. Αντίστοιχα, η ΕΤ-1, σημείωσε ο Χρ. Παναγόπουλος, «πιέστηκε πολύ πέρσι διεκδικώντας το μερίδιό της και αναζητώντας νέο χαρακτήρα».

Στη διατήρηση από τη ΝΕΤ των στοιχείων στον ψυχαγωγικό τομέα αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης, Δημήτρης Γόντικας, επισημαίνοντας συγχρόνως ότι ίδιο παραμένει και το καθημερινό πρόγραμμα. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στην ΕΤ-1 τόνισε ότι το κανάλι έχει ταυτότητα και θέλουν να την αναδείξουν και γι' αυτό επιλέχτηκαν εκπομπές ...προσιτές στο τηλεοπτικό κοινό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις Κινηματογραφικές βραδιές.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από την ΕΤ-1 θα προβάλλεται η δραματική σειρά βασισμένη στο βιβλίο της Αλκης Ζέη «Ψεύτης παππούς», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαλακόπουλου και Νίκου Καβουκίδη, ενώ από το Γενάρη θα προβάλλεται η σειρά μυθοπλασίας του Τάσου Ψαρρά «Κώστας Καρυωτάκης».

Στα «events» ή αλλιώς στην τηλεόραση των μεγάλων γεγονότων, όπως τη Γιουροβίζιον, το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αλλά και στα ...σόου των αδελφών Μαγγίρα αναφέρθηκε ο ειδικός σύμβουλος Τζώνη Καλημέρης.

Στα νέα πρόσωπα στην ΕΡΤ περιλαμβάνονται φέτος ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος θα παρουσιάζει συνεντεύξεις που έχει πάρει στο παρελθόν για το «Βήμα» και ο οποίος - όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος - θα αμοίβεται μόνο για το μοντάζ, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, η Ελενα Κατρίτση, ενώ μουσικοχορευτικά σόου θα παρουσιάζονται στο «Σπείρα Σπείρα Show».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ