Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ικανοποιημένη με τη φοροεπέλαση η ΚΕΔΚΕ

Συγκρατημένη ικανοποίηση δήλωσε χτες το ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, καθώς προβλέπει την απόδοση στους δήμους του 90% των τελών κυκλοφορίας και του ποσού των 1,7 δισ. ευρώ, ως παρακρατημένων πόρων (σ.σ. σε πραγματικές τιμές ανέρχονται σε περίπου 9 δισ. ευρώ).

Η μόνη ένσταση της ηγεσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) της ΚΕΔΚΕ είχε να κάνει με την εγγραφή στο προσχέδιο 125 αντί 250 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά για τις μεταφερθείσες από το κράτος στους δήμους αρμοδιότητες. Πέραν του ότι δεν καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό όλες οι ανάγκες της αυτοδιοίκησης, υπάρχει ένα σημαντικό ζήτημα με το αντιλαϊκό περιεχόμενό του, που μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας, Χρ. Τέγος, έθεσε: Αποστασιοποιούνται όλοι από το γεγονός ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κάνει φοροεπέλαση. Αυτό που εκφράζεται είναι μια ικανοποίηση που φορολογούν το λαό, αφού παίρνουμε κι εμείς κάποια χρήματα.

Τον προϋπολογισμό και κυρίως τη διοικητική μεταρρύθμιση του αντιλαϊκού «Καποδίστρια 2» θα συζητήσει σήμερα η ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλο και αναλόγως ο πρόεδρός της, Ν. Κακλαμάνης, θα καθορίσει πότε θα γίνει το ετήσιο συνέδριο του οργάνου που έχει προγραμματιστεί για τις 5-7 Νοέμβρη. Αν η κυβέρνηση δώσει γραπτώς τις θέσεις της για τον «Καποδίστρια» μέχρι τέλη Οκτώβρη, το συνέδριο θα μετατεθεί δύο βδομάδες μετά. Αν όχι, ο Ν. Κακλαμάνης είπε χτες ότι δε θα συζητηθεί το θέμα του «Καποδίστρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ