Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Συγκροτήθηκε Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος

Στην προχτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κούβας

Από την εκδήλωση στη Λιβαδειά
Από την εκδήλωση στη Λιβαδειά
Με ενθουσιασμό, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στη σοσιαλιστική Κούβα, πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στη Λιβαδειά η συγκρότηση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης στην πόλη. Δεκάδες εργαζομένων, λαϊκών ανθρώπων, προχώρησαν στην εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η προχτεσινή εκδήλωση αποτέλεσε και μια έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης. Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφυλάχτηκε στον Α΄ γραμματέα της πρεσβείας της Κούβας στη χώρα μας, Χοσέ Χουλιάν Κάλα, που μίλησε στην εκδήλωση. Ευχαριστώντας για την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ότι το κίνημα στην Ελλάδα με τη δημιουργία του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου είναι από τα πιο παλιά στον κόσμο με πολύ σημαντική προσφορά. «Χωρίς την αλληλεγγύη των λαών, των εργαζομένων, των απλών ανθρώπων, η Κούβα δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε για λίγο». Σημείωσε ότι και η Κούβα ανταποδίδει προσφέροντας από τις πρώτες στιγμές διεθνιστική αλληλεγγύη σε άλλους λαούς.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά τους καταστροφικούς κυκλώνες εξέφρασε την πίστη ότι ο κουβανικός λαός θα τα καταφέρει. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πάλη της χώρας του για να αρθεί ο εγκληματικός αποκλεισμός, που υφίσταται από τις ΗΠΑ. Σχετικά με την υπόθεση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται φυλακισμένοι εδώ και 10 χρόνια στις ΗΠΑ γιατί αποκάλυψαν τις εγκληματικές αντικουβανικές ομάδες που δρουν με τη στήριξη των ΗΠΑ στο Μαϊάμι, σημείωσε ότι συμβολικά η νέα διεθνής καμπάνια κορυφώνεται στις 9 του Οκτώβρη, επέτειο της δολοφονίας του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική τους απελευθέρωση που θα είναι προϊόν της λαϊκής πίεσης.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε εκ μέρους της επιτροπής πρωτοβουλίας η Τασία Κοντογιάννη και μετά την παρέμβαση του Κουβανού προσκεκλημένου ακολούθησε συζήτηση. Απαντώντας στο αν η Κούβα περιμένει κάτι από ενδεχόμενη αλλαγή στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι ο αποκλεισμός είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής 11 κυβερνήσεων ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών, και επομένως δεν υπολογίζουν σε αυτό, αλλά στην προσπάθεια να συνεχίσει η Κούβα να προχωράει και να προοδεύει. «Η Κούβα θέλει την ειρήνη, θέλει κανονικές σχέσεις με όλους, αλλά είναι και προετοιμασμένη για τα πάντα, και δύναμή της είναι ότι ο αγώνας για συνεχή βελτίωση είναι με τη συνειδητή προσφορά του λαού της».

Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών μαζικών αγωνιστικών φορέων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ