Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις και «εκκαθαρίσεις»

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΝΤΙΡ.--

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε χτες στο Πακιστάν, όπου η ένταση έχει κορυφωθεί με την κήρυξη του «αντιτρομοκρατικού αγώνα», τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις ΗΠΑ, που πραγματοποιούν συχνές επιδρομές από το γειτονικό Αφγανιστάν, με στόχο τους «ισλαμιστές μαχητές». Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή των βορειοδυτικών συνόρων, του Ανω Ντιρ, κοντά στην κοιλάδα Σουάτ, με στόχο αστυνομική κλούβα που μετέφερε κρατούμενους, πλήττοντας παράλληλα και ένα σχολικό λεωφορείο. Από την επίθεση 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τέσσερις μαθήτριες.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ισλαμαμπάντ, όπου παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε τραυματίζοντας 13 ανθρώπους.

Στο μεταξύ ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε χτες ότι προκάλεσε «σοβαρές απώλειες» εις βάρος των ισλαμιστών σε επιδρομές στις περιοχές των φυλών, στο χωριό Πισουάρ, στην κοιλάδα Σουάτ.

Το βράδυ στο βόρειο Ουαζιριστάν δύο «πιθανότατα» αμερικανικοί πύραυλοι έπληξαν κατοικία στην περιοχή των φυλών όπου διέμενε «ηγέτης των Ταλιμπάν», σκοτώνοντας τρία μέλη της οικογένειάς του και έξι Αραβες καλεσμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ