Τετάρτη 15 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η κερδοφορία έφερε την αύξηση στο πετρέλαιο

Σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης είναι υψηλές, λόγω της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΤΕΙ Αθήνας, απαντώντας σε ερώτηση «πώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου σε σχέση με πέρσι πέφτουν, στη χώρα μας το πετρέλαιο πωλείται ακριβότερα». Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Οταν η τιμή σε ένα προϊόν έχει πολύ μεγάλη αύξηση, ακόμα κι αν φύγουν κάποιοι παράγοντες που προκάλεσαν την αύξηση, πάντα μένει πιο ψηλά απ' ό,τι ξεκίνησε. Εχετε δει να φθηναίνουν προϊόντα; Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να φθηναίνει. Θέλω να πω ότι οι άλλοι παράγοντες που επικαλούνται, ας πούμε εκτός από τις διεθνείς τιμές, είναι η κερδοφορία. Σου λέει, για παράδειγμα, πρώτα έφτασε το πετρέλαιο στα εκατό, πέρσι ήταν στο 50 - 60, γιατί τώρα να μην το κρατήσω στο 70 να έχω περισσότερα κέρδη. Αυτή είναι η ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται το υπερκέρδος.

Ο έμπορος ή αυτός που κάνει τη διύλιση δεν ικανοποιείται με το κέρδος. Θέλει το υπερκέρδος, το πρόσθετο κέρδος. Και τώρα, συζητάμε για επίδομα θέρμανσης, για 500 ευρώ το χρόνο σε μια οικογένεια. Ξέρετε τι φοβάμαι; Αυτά τα 500 ευρώ θα τα πάρει η οικογένεια για να πάρει ψωμί και δε θα πάρει πετρέλαιο. Αυτός που έχει ανάγκη τα 500 ευρώ το χρόνο, δεν έχει δεκάρα να ζήσει. Λένε ότι τα 500 ευρώ θα τα πάρει αυτός που έχει 5.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο και η οικογένεια που έχει 11.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. Μια τετραμελής οικογένεια, με κάτω από χίλια ευρώ το μήνα, ζει; Με 5.000 ευρώ το χρόνο ζει ένα άτομο; Μόλις πάρει τα 500 ευρώ, μπορεί να πάρει παπούτσια και παλτό. Σου λέει θα πάρω μια κάπα, θα πάρω κι ένα μαγκάλι να ζεσταθώ... Είναι κοροϊδία αυτές οι παροχές»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ