Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου Αφγανού

Απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς καταγγέλλει ο μετανάστης που έχει σημάδια σε όλο του το σώμα από χτυπήματα

«Μου έριξαν πολύ ξύλο με κλοτσιές και κλομπ. Ηταν πολλοί αστυνομικοί και άρχισαν να χτυπούν χωρίς να ξέρω γιατί. Οι άλλοι μπόρεσαν και ξέφυγαν, εμένα με έπιασαν, με ξάπλωσαν στο πεζοδρόμιο και με χτυπούσαν. "Γιατί; Τους φώναζα"...».

Αυτά λέει στον «Ρ» ο 17χρονος μετανάστης από το Αφγανιστάν που ξυλοκοπήθηκε προχτές το απόγευμα από αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Μενάνδρου. Πρόκειται για ακόμα ένα κρούσμα απροκάλυπτης βίας από την Αστυνομία απέναντι σε μετανάστες, κάτι που έχει γίνει πια συχνό φαινόμενο.

Οπως μας λέει, περίμενε έξω από ένα κατάστημα για να επισκευάσει το κινητό του τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και άρχισαν να τον σπρώχνουν και να τον χτυπούν, ενώ στη συνέχεια με την κατηγορία ότι τους πέταξε μια πέτρα τον ξαναχτύπησαν άγρια. «Θυμάμαι σίγουρα τρεις. Αλλά ήταν κι άλλοι», σημειώνει ο ανήλικος Αφγανός. Με αυτήν την κατηγορία και ενώ έχει την κόκκινη κάρτα, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της Ακρόπολης. Εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του η βουλευτής του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη και δικηγόροι από τη «Δημοκρατική Συσπείρωση», ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Ο ανήλικος μετανάστης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου του έκαναν ράμματα στο αριστερό του φρύδι. Στη συνέχεια, πέρασε όλη τη νύχτα στα κρατητήρια. Μετά από παρέμβαση των δικηγόρων της «Συσπείρωσης», συμπατριώτες του που ήταν παρόντες στο περιστατικό κατέθεσαν ως μάρτυρες. Οπως μας είπε χαρακτηριστικά, «δε μου έδωσαν τίποτα να φάω ή να πιω μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Ούτε μια κουβέρτα. Με άφησαν σε μια καρέκλα όλο το βράδυ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου. Πονούσα πολύ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν πως ο 17χρονος σκόνταψε και έπεσε στο έδαφος, τη στιγμή που έχει σημάδια από χτυπήματα σε όλη του την πλάτη. Ο μετανάστης υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών που αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο αστυνομικό τμήμα.

Χτυπήματα στην πλάτη. Η αστυνομία λέει ότι προκλήθηκαν από ...πτώση του 17χρονου.
Χτυπήματα στην πλάτη. Η αστυνομία λέει ότι προκλήθηκαν από ...πτώση του 17χρονου.
Χτες το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθηθεί η διαδικασία η οποία προβλέπεται για τους ανήλικους και αφέθηκε ελεύθερος. Στις 24 Φλεβάρη 2009, θα δικαστεί για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ