Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σε διατεταγμένη υπηρεσία ομάδα της ΠΑΣΚΕ

Τραμπούκικη επίθεση σε βάρος αντιδημάρχων

Σε διατεταγμένη υπηρεσία η ομάδα της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας, με καθαρή «αποστολή» να πλήξει την αγωνιστική δημοτική αρχή, χτες, ξεπέρασε κάθε όριο. Το μεσημέρι εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των αντιδημάρχων Γ. Αγγελινιάδη και Μ. Γάτη, με χτυπήματα και συνθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού, αποκαλύπτοντας πλήρως, αυτή η ομάδα, τον άθλιο ρόλο της και τους σκοπούς της. Οτι «δουλεύει» για λογαριασμό της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδιαμορφώνουν η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και προσυπογράφουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Με προβοκάτσιες του χειρίστου είδους όπως η χτεσινή, προσπαθεί να φέρει σε πέρας τη «βρώμικη δουλειά» που είναι ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων από το πραγματικό τους συμφέρον, που είναι το αγωνιστικό τους μέτωπο με τη δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή δίνει σε αυτού του τύπου τους συνδικαλιστές την κατάλληλη απάντηση. Καταγγέλλει ότι η ΠΑΣΚΕ «συνεχίζοντας το "λαμπερό έργο" της τελευταίας πενταετίας», στο Δήμο Νίκαιας, «για άλλη μια φορά "μεγαλούργησε" χτες, με προβοκάτσια και τραμπουκισμούς» σε βάρος των δύο αντιδημάρχων - μάλιστα η κ. Γάτη ήταν η δεύτερη φορά που δέχτηκε επίθεση - φτάνοντας στο απόγειο της «συνδικαλιστικής» της δράσης.

Στις ενέργειες αυτές, όπως τονίζεται, «πρωτοστάτησαν», τα εκλεγμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του Σωματείου με «πρωτεργάτες» τον πρόεδρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Τράκα.

«Οι εργαζόμενοι του δήμου και της πόλης - επισημαίνεται - δε χρειάζονται άλλα δείγματα για να φανεί το καθοδηγούμενο σχέδιό τους. Εχοντας στο στόχαστρο την αγωνιστική Δημοτική Αρχή, στοχεύει να "βγάλει λάδι" την αντιλαϊκή πολιτική που μετατρέπει τους ΟΤΑ σε "παραμάγαζα ρουσφετολογίας" για τον κατακερματισμό της εργατικής και νεανικής συνείδησης, σε προπομπό των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων».

Η δημοτική αρχή καλεί τους εργαζόμενους «να απομονώσουν τους "νονούς του συνδικαλισμού" που στρατευμένα και με σχέδιο έχουν οδηγήσει το κίνημα σε "νέκρωση". Μοναδικός τους στόχος είναι η Διοίκηση του Δήμου. Το έχουν αποδείξει έμπρακτα, με την τακτική, τη μεθόδευση, τις κινήσεις τους. Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου. Με λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, πασχίζουν να μην αναπτυχθούν κοινοί αγώνες Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων, διασπούν τους εργαζόμενους, προκρίνουν αιτήματα "μερίδας" αυτών και όχι του συνόλου των εργαζομένων».

«Είναι αυτοί - συνεχίζει - που στην ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ψήφο και τη στάση τους έβαλαν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα (ΒΑΕ - Συμβασιούχοι). Είναι αυτοί που και σήμερα με τακτικισμό θεωρούν ότι μπορούν να βάλουν εμπόδια στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Οι "χούλιγκανς" του κυβερνητικού συνδικαλισμού - προσθέτει η ανακοίνωση - δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Μοναδικό καθήκον των εργαζομένων είναι να τους απομονώσουν, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης. Να συσπειρωθούν με τις συνεπείς ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ανοίγοντας μέτωπο με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου».

Η δημοτική αρχή επισημαίνει προς τους εργαζόμενους ότι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους στους «εργατοπατέρες» που τους θέλουν με σκυμμένο κεφάλι. Οι εργαζόμενοι «έχουν σύμμαχο να ακουμπήσουν. Την αγωνιστική δημοτική αρχή και από κοινού να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματά τους (οικονομικά - μισθοδοσία - εργασιακά). Η οργή και η αγανάκτησή τους να στραφεί σ' αυτούς που τόσο καιρό τους διασπούν και τους αποπροσανατολίζουν και προσπαθούν να βρουν τα "αίτια του κακού" μέσα στους πέντε ορόφους του Δημαρχείου».

Τέλος, η δημοτική αρχή της Νίκαιας κάνει σαφές ότι: «Διεκδικεί και αγωνίζεται για το λαό, την πόλη, τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν αποπροσανατολίζεται από τον κύριο στόχο της, τη συσπείρωση δυνάμεων σε πραγματικά φιλεργατική κατεύθυνση για την αλλαγή συσχετισμών σε κάθε επίπεδο, για να βγουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης στο προσκήνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ