Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ολα για το χρήμα

Πέρσι ήταν η διαιτησία. Φέτος τα τηλεοπτικά. Του χρόνου ίσως κάτι άλλο... Οπως και να έχει, για άλλη μια χρονιά η συνοχή της λεγόμενης Λίγκας των ΠΑΕ τραντάζεται με αφορμή την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το αίτημα για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κάτι που δημιούργησε κραδασμούς στους υπόλοιπους. Μάλιστα, η ΑΕΚ έβγαλε και ανακοίνωση με την οποία καλεί τους «ερυθρόλευκους» να γυρίσουν πίσω. Μπορεί πριν από τρία χρόνια στη γέννηση της Σουπερλίγκας τα πάντα να φάνταζαν ιδανικά, αφού τότε ο σκοπός ήταν να παρθεί η πίτα των κερδών από την ΕΠΑΕ και να ξεκαθαριστούν οι ισορροπίες (διαχωρισμός από Β' Εθνική), ωστόσο η διεκδίκηση του μεγαλύτερου μεριδίου από κάθε εμπλεκόμενο φέρνει και τον εσωτερικό πόλεμο.

Ο ανταγωνισμός για την απόκτηση περισσότερου κέρδους είναι το βασικό στοιχείο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών των ελληνικών ομάδων πότε επιβάλλουν ένωση και πότε διάσπαση... Ετσι λειτουργεί η αγορά. Αλλωστε, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι μιλάμε για εμπόριο και όχι για αθλητισμό.

Και την ευθύνη γι' αυτό το ...κατάντημα το έχουν οι ΠΑΕ που λειτουργούν καθαρά καπιταλιστικά και το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το κέρδος και όχι η εξυπηρέτηση του αγνού φιλάθλου που έχει συνδέσει το Σαββατοκύριακό του με το άλλοτε κραταιό καθαρό ποδόσφαιρο που πρωταθλητής δεν ήταν αυτός στους βαθμούς αλλά στη φανέλα.


Μπ. ΤΣΟΥΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ