Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Μεγάλη μάχη στη Βόννη Ανάντ - Κράμνικ

Χρυσό μετάλλιο ο ΣΟ Καβάλας στο Ομαδικό Παίδων

Μαζικοί αγώνες Παίδων στην Αθήνα. Μπορεί με το ένα ...μάτι να βλέπει το φακό, αλλά με το άλλο περιμένει ...το αποτέλεσμα της παγίδας που έχει προετοιμάσει!
Μαζικοί αγώνες Παίδων στην Αθήνα. Μπορεί με το ένα ...μάτι να βλέπει το φακό, αλλά με το άλλο περιμένει ...το αποτέλεσμα της παγίδας που έχει προετοιμάσει!
Αγωνιστικό και σε χαμηλούς τόνους (τουλάχιστον από την πλευρά του Κράμνικ...) διεξάγεται το επαναληπτικό ματς στη Βόννη, ανάμεσα στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βισβ. Ανάντ και το Ρώσο διεκδικητή Βλ. Κράμνικ. Στον πρώτο γύρο και οι δύο κορυφαίοι επιδίωξαν ήσυχο παιχνίδι, αποφεύγοντας τους πολύπλοκους συνδυασμούς, ενώ ταυτόχρονα «ανίχνευαν» τη σωματική και ψυχολογική κατάστασή τους. Τόσο ο Κράμνικ (στον 1ο γύρο), όσο και ο Ανάντ στο 2ο γύρο, βρέθηκαν με πιόνι επιπλέον που όμως - παρά τη μαχητικότητα που υπήρχε - δεν αξιοποίησαν οι αντίπαλοι και συμφώνησαν ισοπαλία στην 32η κίνηση.

Το ματς θα διεξάγεται στην Κρατική Καλλιτεχνική Γκαλερί της Βόννης μέχρι τις 31 Οκτώβρη κι αν δεν υπάρχει νικητής από τις 12 παρτίδες, θα ακολουθήσουν στις 2 Νοέμβρη παρτίδες Ράπιντ.

  • Στο 1ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων, που έγινε στη Χαλκίδα, πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Σκ. Ομ. Καβάλας με 9 βαθμούς και 21,5 πόντους.

Οι σκακιστές και οι σκακίστριες του ΣΟ Καβάλας ήταν: Παυλίδης Α., Σκουλάκης Χ., Τσακίρης Χ., Μπακιρτζής Τρ., Μανελίδου Μ., Σερεφίδου Δ. Στη 2η θέση (αργυρό μετάλλιο) η Ομάδα της Κρήτης «Κύδων» Χανίων με 7 β. 20 π. με τους: Παυλίδου Κ., Καζάκο Μ., Σανδαλάκη Ν., Τζουγανάκη Π., Χιταρά Φ., Καλογερή Ι., Φραγκάκη Μ., Μαρακάτου Μ. Τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΦΟΝ Ηρακλείου - Επικοινωνία Αττικής με 7 β. και 18,5 π. με τους: Παπαδημητρίου Θ., Παππέλη Δ., Γκίκα Χρ., Κώστα Αλεξ., Ασημακόπουλο Αν., Ιορδανίδου Ζωή, Γκίκα Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ