Παρασκευή 24 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Γενική απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχώρησαν χτες στην Κολομβία οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην αντιλαϊκή πολιτική της αντιδραστικής κυβέρνησης του Αλβάρο Ουρίμπε. Το κάλεσμα απηύθυνε η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων και συμμετείχαν 500.000 εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, πολλά συνδικάτα. Είναι μια απάντηση στην κατάσταση έκτακτης εσωτερικής ανάγκης στην οποία έχει κηρύξει τη χώρα ο Ουρίμπε, καθώς και εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους απεργούς στην κοπή του ζαχαροκάλαμου στο νότο και στους αγωνιζόμενους ιθαγενείς που συνεχίζουν, παρά τα χτυπήματα από την κυβέρνηση, που έχει δολοφονήσει έως τώρα 4 ανθρώπους.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, λόγω της διαφοράς ώρας, δεν είχε γίνει γνωστή η εξέλιξη της απεργίας και αν υπήρξε εκ νέου χτύπημα από τις δυνάμεις καταστολής.

Ωστόσο, χτες, ο αντιδραστικός πρόεδρος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των ιθαγενών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο διαδηλωτές. Πάντως, οι ιθαγένικες οργανώσεις που έχουν συγκεντρωθεί στο νότο επιμένουν να συναντηθούν με τον πρόεδρο και να βρεθεί λύση στα αιτήματά τους, που περιλαμβάνουν την εναντίωση στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, την απαίτηση για αναγνώριση των δικαιωμάτων τους για την αναδιανομή γης κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ