Σάββατο 25 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Να μην ιδιωτικοποιηθεί η Αγροτική Ασφαλιστική

Στη Βουλή το θέμα με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ με την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής - που προωθούν κυβέρνηση και διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας - εκφράζει ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Μαυρίκος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας -Οικονομικών και Απασχόλησης - Κοινωνικής Προστασίας, είναι το ακόλουθο:

«Η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα επίσημα ότι προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι σαν πρώτος προτιμητέος αγοραστής επιλέχτηκε η γαλλική πολυεθνική εταιρεία GROUPAMA. Για το σκοπό αυτό αναμένεται αντιπροσωπεία Γάλλων να επισκεφθεί την Αθήνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ολες αυτές οι εξελίξεις γεννούν σοβαρά προβλήματα τόσο για τους 530 εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά και για ένα σημαντικό αριθμό κτηνοτρόφων και γεωργών που έχουν σχέσεις συνεργασίας με την Αγροτική Ασφαλιστική. Επιπλέον, η εμμονή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μιας εταιρείας με 30 χρόνια πείρα στον τομέα της και μάλιστα σε περίοδο ρευστότητας και κρίσης του καπιταλιστικού χρηματοπιστωτικού συστήματος πολλαπλασιάζει τις ευθύνες της Διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας και των πολιτικών της προϊσταμένων.

Ταυτόχρονα, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αγοραπωλησία αυτή η Αγροτική Τράπεζα, φέρεται διατεθειμένη να εκχωρήσει στους Γάλλους αγοραστές τις τραπεζο-ασφαλιστικές υπηρεσίες της για 20 ή 30 χρόνια. Αν γίνει κι αυτό η ίδια η Αγροτική Τράπεζα σαν όμιλος θα αδυνατίσει και θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές της, ανοίγοντας έτσι τη λεωφόρο για το ξεπούλημα και της ίδιας της Τράπεζας.

Το ΚΚΕ σταθερά αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ΕΡΩΤΑ τους αρμόδιους Υπουργούς, γιατί προχωρούν σε αυτήν την ιδιωτικοποίηση και με ποιον τρόπο θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των 530 εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγχωνεύονται οι ασφαλιστικές της Αγροτικής (2001-12-05 00:00:00.0)
Μυρίστηκαν το ξεπούλημα και αξιώνουν... (2000-06-06 00:00:00.0)
Προσδοκούν κέρδη από την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ (1999-06-24 00:00:00.0)
Καρατομήθηκε ο διοικητής της Αγροτικής (1997-10-08 00:00:00.0)
Η ΟΤΟΕ βάζει "πλάτες" στην ιδιωτικοποίηση (1997-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ