Κυριακή 26 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πεθαίνοντας στο Τόκιο...

Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε προχτές ο «Ρ» είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Μια 36χρονη έγκυος πέθανε, αφού επτά νοσοκομεία του Τόκιο αρνήθηκαν να την περιθάλψουν. Ο γυναικολόγος του θύματος είχε ζητήσει από νοσοκομείο του Τόκιο την επείγουσα εισαγωγή της εγκύου επειδή υπέφερε από ασυνήθιστα έντονους πονοκεφάλους, αλλά η κλινική αρνήθηκε ισχυριζόμενη ότι δεν υπήρχε εφημερεύων μαιευτήρας. Η ασθενής στη συνέχεια αναζήτησε περίθαλψη σε άλλα έξι νοσοκομεία, τα οποία επίσης αρνήθηκαν να την περιθάλψουν. Τελικά γέννησε το μωρό της και χειρουργήθηκε για εγκεφαλική αιμορραγία, αλλά πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

Η Ιαπωνία μαστίζεται από έλλειψη γιατρών και κυρίως γυναικολόγων, ειδικότητα που οι γιατροί αποφεύγουν λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας και του αυξημένου κινδύνου αγωγών. Το πρόβλημα της έλλειψης γυναικολόγων είναι ακόμα εντονότερο στην ιαπωνική ύπαιθρο, όπου υπήρξαν σειρά περιστατικών εγκύων γυναικών που έχασαν τη ζωή τους γιατί κανένα νοσοκομείο δε δέχτηκε να τις περιθάλψει. Τον Αύγουστο του 2006, μία έγκυος πέθανε στη δυτική επαρχία Νάρα, ύστερα από περιπλάνησή της σε 18 νοσοκομεία! Σύμφωνα με κρατική έρευνα, 2.452 έγκυες γυναίκες δεν μπόρεσαν να τύχουν περίθαλψης σε δύο ή περισσότερα ιαπωνικά νοσοκομεία, μεταξύ 2004 και 2006.

Αυτά συμβαίνουν σε μια από τις πλέον ανεπτυγμένες καπιταλιστικές οικονομίες, της χώρας, όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αγαθό της Υγείας. Αλλη μια απτή απόδειξη ότι όπου ευημερούν τα κέρδη των καπιταλιστών, τα δικαιώματα των εργαζόμενων τραβάνε την κατιούσα. Ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ