Τρίτη 28 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Σήμερα ολοκληρώνονται στην πρωτεύουσα του Πακιστάν οι διήμερες συνομιλίες μεταξύ των πρεσβυτέρων των φυλών Αφγανιστάν - Πακιστάν με στόχο την εκτόνωση της έντασης σ' αυτούς τους δύο συμμάχους των ΗΠΑ...

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Νέα σχέδια ανατροπής του Προέδρου της Βενεζουέλας Ου. Τσάβες, που περιλαμβάνουν και στοιχεία για απόπειρα πραξικοπήματος, καταγγέλθηκαν την Κυριακή. Ταυτόχρονα, όπως δηλώθηκε δεν αποκλείεται η σύλληψη του αντιδραστικού κυβερνήτη της επαρχίας Σούλια, Μανουέλ Ροσάλες, που φέρεται να συμμετέχει στα σχέδια, λίγες μέρες πριν τις τοπικές εκλογές στη χώρα στις 23 Νοέμβρη.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο Κολομβιανός βουλευτής Οσκαρ Τούλιο Λισάνο, ο οποίος ήταν επί 8 χρόνια αιχμάλωτος των Farc, είναι πλέον ελεύθερος καθώς «διέφυγε» και βρέθηκε από το στρατό στη ζούγκλα της επαρχίας Τσοκό, μαζί με αντάρτη που οι αρχές λένε ότι συνεργάστηκε μαζί τους, με ανταμοιβή το άσυλο στη Γαλλία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Ντομινίκ Στρος Καν, διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα διατηρήσει το αξίωμά του με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του χρηματοπιστωτικού οργανισμού, το οποίο εξέφρασε τη θέση ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν «καταχράστηκε το αξίωμά του» εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης με υφισταμένη του.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της Χώρας των Βάσκων απαιτώντας να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους για διενέργεια δημοψηφίσματος σε ό,τι αφορά την ανεξαρτησία τους, ύστερα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας να κηρύξει παράνομο και αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο.

ΠΡΑΓΑ.-- Ηττα υπέστη το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών, από τη λεγόμενη «κεντροαριστερά» στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για τη Γερουσία το Σάββατο (για τη συμπλήρωση του 1/3 των γερουσιαστών, όπου πραγματοποιούνται εκλογές κάθε δύο χρόνια). Η γενικότερη αντίδραση του λαού στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και η συμφωνία της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα από τις 27 έδρες, το κυβερνών κόμμα να λάβει μόλις 3, οι Σοσιαλδημοκράτες 23 και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας έναν γερουσιαστή.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Εν εξελίξει εξακολουθεί να βρίσκεται το διατροφικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην Κίνα, με το επιμολυσμένο γάλα με μελαμίνη, καθώς νέα στοιχεία αναφέρουν ότι μελαμίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά και σε αβγά που εισήχθησαν από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ, με διπλάσια της επιτρεπόμενης ποσότητας ποσοστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ