Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Δυο νεκροί και δυο σακατεμένοι εργάτες

Δυο μετανάστες εργάτες έχασαν τη ζωή τους σε Ηράκλειο και Ζάκυνθο, ενώ δυο ακόμα συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν - ο ένας σοβαρά - το Σάββατο στη Θεσπρωτία

Στους 109 έφτασαν οι νεκροί εργάτες από την αρχή του 2008, καθώς τις προηγούμενες μέρες έγιναν γνωστές δυο ακόμα ανθρωποθυσίες στο βωμό του εργοδοτικού κέρδους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή του Παλαιόκαστρου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας 28χρονος από τη Βουλγαρία, πατέρας δύο παιδιών, καταπλακώθηκε από το φορτωτή που χειριζόταν, πέφτοντας στον γκρεμό σε έργα κατασκευής αποχετευτικού αγωγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φορτωτής που χρησιμοποιούνταν από το Δήμο Γαζίου δεν ήταν ταξινομημένος, ενώ ο 28χρονος δε διέθετε την απαιτούμενη άδεια χειριστή. Οι εργασίες είχαν ανατεθεί από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης σε εργολαβικό συνεργείο, όπου δούλευε ο 28χρονος.

Το θάνατο ενός ακόμα εργάτη αποκαλύπτει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου. Πρόκειται για τον 23χρονο Ρουμάνο Φλορί Μοροσάν, ο οποίος στις 11 του Οκτώβρη, δουλεύοντας σε συνεργείο συντήρησης οικοδομής στο νησί, έπεσε στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του τη Δευτέρα 20 του Οκτώβρη.

Δυο εργατικά ατυχήματα έγιναν το περασμένο Σάββατο και στη Θεσπρωτία. Σε γέφυρα της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα της Σκάλας - Παραμυθιάς στην Ηγουμενίτσα, από πτώση τραυματίστηκε (ευτυχώς ελαφρά) εργαζόμενος που δούλευε στις 2.30 το βράδυ του Σαββάτου! Απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης, την ευθύνη των οποίων έχει η «Κουγιουμτζόπουλος ΑΕ». Σύμφωνα με μαρτυρίες, βίδωνε μέσα στη νύχτα κιγκλιδώματα της γέφυρας.

Το δεύτερο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την ίδια μέρα σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην Πέρδικα, όταν 39χρονος αλβανικής καταγωγής μετανάστης έπεσε από ύψος 5 μέτρων, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Ο άτυχος εργάτης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και εγχειρίστηκε και δίνει μάχη για μην υποστεί παράλυση των κάτω άκρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ