Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βολεύει η κρίση...

«Αγαπητέ συνάδελφε,

Είμαστε βέβαιοι ότι παρακολουθείς την επικαιρότητα και γνωρίζεις τις προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης, που παρατηρείται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σαν εργαζόμενος πιθανόν να αγωνιάς για τις συνέπειες αυτής της κρίσης στα ασφαλιστικά δρώμενα της χώρας μας. Τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία βέβαια προϋπήρχαν, ήταν και συνεχίζουν και σήμερα να είναι εξαιρετικά μεγάλα (...) Μπροστά σε αυτό το ασφαλιστικό αδιέξοδο, το ΓΕΩΤΕΕ, ως λύση και ως μια προσπάθεια ασφαλιστικής προστασίας των συναδέλφων, προτείνει το ΚΛΑΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ των ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ, προτείνει το ΤΕΑΓΕ. (...) το μοναδικό Ασφαλιστικό Ταμείο, το οποίο μέσα στο 2008 καταγράφει θετικές αποδόσεις, και μάλιστα εν μέσω της οικονομικής κρίσης εκτιμάται ότι οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΓΕ θα έχουν θετική απόδοση στη μερίδα τους της τάξης του 5%».

* * *

Το απόσπασμα προέρχεται από επιστολή του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Γεωτεχνικών προς τους εργαζόμενους του κλάδου και έχει τον τίτλο «Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και Ασφαλιστικά Ταμεία». Είναι εμφανής η προσπάθεια των συντακτών να προσελκύσουν νέα μέλη στο Επαγγελματικό Ταμείο, περιγράφοντας την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει σήμερα το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για τις πολιτικές αιτίες και τους υπεύθυνους. «Ουδέν μεμπτόν» θα σκεφτεί κανείς. Κι όμως. Από πολιτική σκοπιά, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ακόμα και η οικονομική κρίση, γέννημα - θρέμμα των καπιταλιστών, αξιοποιείται για να προωθηθούν τα σχέδια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, μέσω και της Επαγγελματικής Ασφάλισης, που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες στο προωθούμενο ασφαλιστικό σύστημα.

* * *

Σημειωτέον ότι η ανάπτυξη της Επαγγελματικής Ασφάλισης, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης που καταγράφεται τόσο στο πρόγραμμά της, όσο και στις εξαγγελίες με αφορμή τον πρόσφατο νόμο Πετραλιά. Φαίνεται πως η κρίση αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης να κάνει ένα γενναίο βήμα προς αυτή την αντιδραστική κατεύθυνση και να «βγουν λάδι» αυτοί που κατακλέβουν τα Ταμεία και ιδιωτικοποιούν το Ασφαλιστικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ