Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Απαιτούν την εφαρμογή της Σύμβασης

Σταθερά αγωνιστικά βήματα, με τη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο Πολυτεχνείο

Να αποσπάσουν απόφαση από τη σύγκλητο του Πολυτεχνείου - παρά την αρνητική στάση της Πρυτανείας (στηρίζεται από ΝΔ και ΣΥΝ) - που αποδέχεται τα δίκαια αιτήματά τους ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, κατόρθωσαν με τη χτεσινή δυναμική παρέμβασή τους οι εργαζόμενες που απασχολούνται στον έναν από τους δύο ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας. Μπροστάρης και συμπαραστάτης στον αγώνα τους η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Πολυτεχνείο, η οποία δρα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Ο συγκεκριμένος εργολάβος απασχολεί περίπου 45 καθαρίστριες, τις οποίες πληρώνει πολύ χαμηλότερα από τα όσα προβλέπει η κλαδική Σύμβαση Εργασίας. Η Σύμβαση προβλέπει 4,13 ευρώ την ώρα συν τα διάφορα επιδόματα που δικαιούνται, ενώ αυτός τους δίνει μόνο 3,65 ευρώ την ώρα και χωρίς επιδόματα. Ταυτόχρονα, αυτές τις μέρες η εργοδοσία κυκλοφορούσε τη φήμη ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις και σε μείωση των ωρών εργασίας, γιατί η συμφωνία που έχει κάνει με την Πρυτανεία δεν αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη. Η θέση της Πρυτανείας ήταν ότι ο εργολάβος πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία του, αδιαφορώντας για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Χθες η Επιτροπή και οι εργαζόμενες προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της συγκλήτου και παρά τις προσπάθειες της Πρυτανείας να αποφύγει να πάρει άμεσα θέση, η σύγκλητος αποφάσισε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη μειωθούν τα ωράρια εργασίας και να πληρωθούν οι εργαζόμενες σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κλαδική σύμβαση εργασίας. Επίσης, για αύριο το κλαδικό σωματείο καλεί τις εργαζόμενες σε γενική συνέλευση, ενώ θα ακολουθήσει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, προκειμένου να απαιτηθούν συγκεκριμένα μέτρα εφαρμογής αυτής της απόφασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ