Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ
Ξεκινά η δίκη των αστυνομικών

Ο Κύπριος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς το 2006

Motion Team

Ο Κύπριος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς το 2006
Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ξεκινά σήμερα η δίκη των οκτώ αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου το βράδυ της 17ης Νοέμβρη του 2006 στη Θεσσαλονίκη έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - γνωστή ως υπόθεση «ζαρντινιέρα» - με την κατηγορία του πλημμελήματος.

Η υπόθεση «ζαρντινιέρα» είχε προκαλέσει τη γενική κατακραυγή. Θεωρήθηκε ως ένα ενδεικτικό αλλά όχι το μοναδικό κρούσμα στον κλιμακούμενο αυταρχισμό ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα. Εκείνο το βράδυ, ο Κύπριος φοιτητής είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις της Ασφάλειας και των ΜΑΤ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οταν το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία προκλητικά δήλωσαν ότι ο φοιτητής ...αυτοτραυματίστηκε. Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκαν οι ποινές - χάδια προς τους αστυνομικούς από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, 4 αστυνομικοί απαλλάχτηκαν ενώ τρεις τιμωρήθηκαν με πειθαρχικές ποινές αργίας από 4 έως 6 μήνες με απόλυση και πρόσκαιρη παύση, καθώς και πρόστιμο 1.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ