Τρίτη 4 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουν τους μετανάστες τρομοκρατημένους

Παρέμβαση της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις απαράδεκτες ενέργειες κατά των μεταναστών

Τις απαράδεκτες ενέργειες κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας κατήγγειλε χτες η «Συμπαράταξη για την Αθήνα». Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της παράταξης, Στέλιος Λάμπρου. Οι ενέργειες αυτές - σημείωσε - εντάσσονται στο πλαίσιο μέτρων και νόμων για τη μετανάστευση που ψήφισε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ενωση, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Ενα σχέδιο που θέλει τους μετανάστες υποταγμένους, τρομοκρατημένους και φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, για να τους εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι εργοδότες και η πλουτοκρατία.

«Απαιτούμε», σημείωσε με δήλωσή του ο Μανώλης Δανδουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης», «από τη δημοτική αρχή να πάρει άμεσα θέση ενάντια στην αστυνομοκρατία κατά των μεταναστών και να προχωρήσει σε μέτρα ανακούφισής τους με συσσίτια, ιατρικούς ελέγχους και άλλες προνοιακές δράσεις, να ανοίξει άμεσα η κουζίνα των Σομαλών στη Βερανζέρου, να μπουν χημικές τουαλέτες έξω από το Κέντρο Αλλοδαπών κλπ. Σε κάθε περίπτωση το εργατικό λαϊκό κίνημα θα δώσει απάντηση μέσα από τους αγώνες Ελλήνων και μεταναστών εργατών».

«Πρόσφατες ενέργειες και παρεμβάσεις της Νομαρχιακής αλλά και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας με στόχο τους μετανάστες, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία για εξελισσόμενο σχέδιο τρομοκράτησης και εκδίωξης των μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο». Με τα λόγια αυτά, ξεκίνησε την παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Στ. Λάμπρου.

Οπως σημείωσε, οι δηλώσεις του νομάρχη Αθήνας Γ. Σγουρού, αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνη, για μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας στο κέντρο, συνοδεύτηκαν από αλλεπάλληλα «κρούσματα» καταστολής, εκφοβισμού και εξευτελισμών κατά δεκάδων μεταναστών, που καμιά σχέση δεν είχαν με εξάρθρωση εγκληματικών κυκλωμάτων.

Ως χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση, ο Στ. Λάμπρου ανέφερε τη σφράγιση της κουζίνας του κτιρίου που ζουν δεκάδες οικογένειες Σομαλών - μεταξύ των οποίων και πολλά μικρά παιδιά.

Η «Συμπαράταξη», κάλεσε επίσης τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει δράση και να λειτουργήσει η σχετική Διαπαραταξιακή Επιτροπή στο Ιδρυμα Αστέγων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τρέχει» για να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ (2009-02-24 00:00:00.0)
Εγκαίνια της αναβαθμισμένης πλατείας Αυδή (2008-07-22 00:00:00.0)
Την ...κούπα πληρώνουν οι εργαζόμενοι (2007-11-20 00:00:00.0)
Αισιόδοξα στη μάχη των δημοτικών εκλογών (2002-03-21 00:00:00.0)
Αδυνατεί να αναλάβει την πολιτογράφηση των αλλοδαπών (2001-05-23 00:00:00.0)
Ομόφωνη επιλογή (2001-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ