Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτικό το πρόβλημα της λειψυδρίας

Κατεξοχήν πολιτικό είναι το θέμα της αντιμετώπισης της λειψυδρίας, επισήμανε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, παρεμβαίνοντας σε συζήτηση σχετικής Επερώτησης. Οπως είπε, προϋπόθεση για τη λύση του είναι η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, καθώς και η αντιμετώπιση του νερού ως κοινωνικού αγαθού.

Εξαρχής ο Ν. Γκατζής τόνισε πως «για το ΚΚΕ το νερό είναι δημόσιο αγαθό, φυσικός, κοινωνικός πόρος και ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν είναι εμπόρευμα». «Πρέπει - επισήμανε - να διανέμεται δωρεάν στους εργαζόμενους ή με πολύ μικρό κόστος», ζητώντας για το σκοπό αυτό «να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων».

Σχολιάζοντας συνολικά το θέμα, επισήμανε ότι για τη λειψυδρία «διαπιστώσεις κάνουν όλοι», όμως «τα προβλήματα της λειψυδρίας δεν είναι ούτε κλιματικά, ούτε τεχνικά. Είναι πολιτικά». Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «θα έπρεπε να γίνουν βασικά έργα υδροοικονομίας», που «θα βελτιώνουν τη σχέση χρησιμοποιούμενων και διαθέσιμων υδάτινων πόρων» και θα εγγυώνται την «εκτέλεση βασικών εγγειοβελτιωτικών έργων, τα οποία, όμως, η ΕΕ δε θεωρεί επιλέξιμα». Χαρακτηριστικά, επισήμανε πως «από το Γ' ΚΠΣ διατέθηκε μόνο το 6% για έργα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ