Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Μεθοδεύει «λουκέτο» και στην GALLOP

Νέα συγκέντρωση σήμερα και στη Βέροια από τους κλωστοϋφαντουργούς της Νάουσας

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παζαρεύει με τα επιτελεία της ΕΕ τα 35 εκατομμύρια ευρώ για τον Λαναρά, ο μεγαλοεπιχειρηματίας ετοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο όσους εργαζόμενους έχουν απομείνει στην GALLOP, στο Βαθύ Αυλίδας, στην Εύβοια.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), τον περασμένο Αύγουστο, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε άδεια, απλήρωτοι, η εργοδοσία μετέφερε 17 από τις καλύτερες μηχανές στη Βουλγαρία, για να συνεχίσει εκεί την παραγωγή ρούχου. «Αυτές τις μέρες εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν όλοι απολύσεις σιωπηλά, για να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας και οι αποζημιώσεις τους να τους δοθούν με δόσεις, σε μακρό χρονικό διάστημα», σημειώνει η ΟΕΚΙΔΕ. Μάλιστα την ίδια ώρα διαδίδει στους 200 περίπου εργαζόμενους της ΦΑΝΚΟ, που μετρούν ήδη 4 μήνες απλήρωτοι, ότι «το εργοστάσιο της GALLOP έκλεισε και ότι τώρα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΦΑΝΚΟ θα έχουν δουλειά»!

Επισημαίνοντας ότι οι εξελίξεις συνδέονται με τις αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζονται συνολικά για τον κλάδο, η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης, για να μην περάσει καμία απόλυση.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργία του Λαναρά στη Νάουσα ετοιμάζονται για μια ακόμη φορά σήμερα να διαδηλώσουν, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στις 10 το πρωί στη Νομαρχία Ημαθίας. Διεκδικούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, να παραμείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά, να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να μη συμψηφιστεί η οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ με τα δεδουλευμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ