Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Ανάγκη για κλιμάκωση και καθολική αντιπαράθεση

Σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική και όσους τη στηρίζουν κάλεσαν από τη χτεσινή απεργία οι ταξικές δυνάμεις

Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση
Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να κλιμακώσουν την πάλη τους με αιτήματα που να εναντιώνονται στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, ανέδειξαν με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή απεργία οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ συμμετείχαν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Στην Αθήνα, στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, εργαζόμενοι και σωματεία που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή ΟΤΑ Αττικής έδωσαν δυναμικό «παρών». Στην προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Ομονοίας, απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο Α. Φλωρίδης, πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Ελληνικού και ο Γ. Καταχανάς, μέλος του Συντονιστικού.

Οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας των εργαζομένων, πρέπει να έρχεται σε ρήξη με την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να αντιπαλεύει τον «Καποδίστρια 2» σαν μέσο επιβολής νέων αντιδραστικών μέτρων στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Να έρχεται σε ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΕΔΚΕ, που στηρίζει τη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων και στο σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθ. Νάκο, όπου οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας αναλώθηκαν σε παζάρια στη βάση της επιδοματικής πολιτικής της κυβέρνησης που σε καμιά περίπτωση δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου. Μετά το τέλος της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, που αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ.

Απεργιακή συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα, το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στη χτεσινή απεργία έφτασε το 95%. Το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης, διαμηνύοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ