Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κάλεσμα σε απειθαρχία και ανυπακοή

Περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πλούσιος και γόνιμος ήταν ο διάλογος που είχε με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Γ. Πρωτούλης, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της χτεσινής επίσκεψής του στο Βόλο. Η περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στο Πανεπιστήμιο έδωσε την ευκαιρία στους φοιτητές να ακούσουν και να συζητήσουν για τις αρνητικές εξελίξεις στην Παιδεία, όπως αυτές διαμορφώνονται με τις αντιδραστικές αποφάσεις και τα μέτρα που προωθούνται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τους πολιτικούς υπεύθυνους και την πρόταση του ΚΚΕ για Ενιαία και αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.

Βεβαίως, συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα του Πανεπιστημίου, τα οποία όμως απορρέουν από τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προβλήματα, που, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή υποδομή, τις άλλες τραγικές ελλείψεις και δεδομένου ότι οι εισακτέοι φοιτητές αυξήθηκαν κατά 40%, οξύνονται συνεχώς, κάνοντας όλο και πιο ασφυκτική την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα ακόμα και όρθιοι! Οσον αφορά στο τεράστιο πρόβλημα της στέγασης, αξίζει να σημειωθεί ότι για τους 3.500 φοιτητές του Πανεπιστημίου, υπάρχουν μόνο 45 δωμάτια φοιτητικής εστίας!

Στις ομιλίες που έκανε σε Σχολές του Πανεπιστημίου, ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τις Θέσεις του ΚΚΕ, που πρέπει να γίνουν «κτήμα» του νεολαιίστικου κινήματος, ώστε από κοινού με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν τον αγώνα και να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς. Σχετικά με την κοινοτική οδηγία που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ μ' αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρει στα εκπαιδευτικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων. Και κάλεσε τους φοιτητές σε απειθαρχία και ανυπακοή, για να μην γίνει η οδηγία πράξη, για να μην εφαρμοστούν οι κατευθύνσεις της Μπολόνια και για να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τις υλοποιούν, μετατρέποντας την Παιδεία σε εμπόρευμα. Τόνισε, όμως, ότι για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας απαιτείται οριστική ρήξη μ' αυτήν την πολιτική, που εφαρμόζουν τα κόμματα του δικομματισμού και που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο της χτεσινής επίσκεψης στο Βόλο, ο Γ. Πρωτούλης πραγματοποίησε περιοδεία στο ΙΕΚ και στη μαθητεία του ΟΑΕΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδείες και εκδηλώσεις στις σχολές (2010-05-12 00:00:00.0)
Εξόρμηση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2010-04-14 00:00:00.0)
Περιοδείες και εκδηλώσεις στις σχολές (2009-05-08 00:00:00.0)
Εργαζόμενοι και φοιτητές στην απεργία του ΠΑΜΕ (2009-03-27 00:00:00.0)
Περιοδείες σε χώρους εκπαίδευσης (2008-11-04 00:00:00.0)
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στις σχολές (2008-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ