Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα βαρβαρότητα των Αμερικανών

Θύματα από τη νέα επιδρομή

Associated Press

Θύματα από τη νέα επιδρομή
ΚΑΝΤΑΧΑΡ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο έγκλημα διέπραξαν τη Δευτέρα οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν, «εντοπίζοντας» αυτή τη φορά, τους «τρομοκράτες» σε γαμήλιο γλέντι, σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους. Οι κατοχικές - πολυεθνικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή με στόχο το χωριό Γουότσα Μπάκτο, της περιοχής Σαχ Ουάλι Κοτ, στην Κανταχάρ, ανακοινώνοντας χτες το «συμβάν», με τη σημείωση ότι «ενδέχεται να υπάρχουν κάποιοι άμαχοι τραυματίες - ίσως και νεκροί»... Στην πραγματικότητα οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40, μεταξύ των οποίων και περίπου 23 παιδιά, και 28 τραυματίες και αυτά τα στοιχεία δίνονται από τις επίσημες αρχές, γιατί οι τραυματίες που βρίσκονται στο νοσοκομείο κάνουν λόγο για 90 περίπου νεκρούς και πολλούς περισσότερους τραυματίες.

Η επιδρομή εξανάγκασε σε δηλώσεις ακόμα και τον εγκάθετο πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι, που φέρεται να δήλωσε ότι «βομβαρδίζοντας αμάχους δεν πολεμιέται η τρομοκρατία», ενώ εξέφρασε προς το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, να βάλει τέλος στις απώλειες αμάχων και να επικεντρωθούν οι επιδρομές σε «τρομοκρατικές εστίες και κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών».

Εκ μέρους των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων ο εκπρόσωπος Τύπου, συνταγματάρχης Γκρεγκ Τζούλιαν, ξόδεψε τα κροκοδείλια δάκρυά του ισχυριζόμενος αδυναμία «να επιβεβαιώσει τους αριθμούς που δίνονται», συμπληρώνοντας τη «λύπη» του κατοχικού στρατού κάθε φορά που «ζωές αμάχων περιλαμβάνονται στις παράπλευρες απώλειες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ