Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διόρθωση αδικιών στην εξισωτική αποζημίωση

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αδικες προϋποθέσεις έθετε η κυβέρνηση προκειμένου οι αγρότες μειονεκτικών περιοχών να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης και το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης.

Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Κοντός, αναγνώρισε ότι υπήρχαν κάποιες υπερβολικές αξιώσεις και για αυτό το υπουργείο προχώρησε σε τροποποίηση των μέτρων. Είπε ότι η εξισωτική αποζημίωση ανέρχεται σε 160 εκατομμύρια ευρώ και θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονοτικές περιοχές, αλλά δε δεσμεύτηκε εάν θα διορθωθούν κάποιες αδικίες που έγιναν σε αγρότες για το 2007.

Ο Στ. Σκοπελίτης είπε ότι είναι θετικό που ο υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και προχώρησε στη διόρθωση, αφού όπως ανέφερε η προηγούμενη κατάσταση είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αγρότες και υπήρχαν ολόκληρες περιοχές που είχαν κοπεί από το πρόγραμμα. Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από την αποζημίωση και την επιδότηση οι φτωχοί αγρότες που κάνουν και ορισμένα μεροκάματα σε εξωαγροτικές δουλειές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ