Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρόστιμα σε 12 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας

Με τη λειτουργία τους παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς όρους

Πρόστιμα συνολικού ύψους 245.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά σε 12 Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα, μετά από επιτόπιες αυτοψίες και στις 19 συνολικά Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Νομαρχίας Πειραιά και συγκεκριμένα στη Σαλαμίνα, στα Μέθανα, στον Πόρο, στην Αίγινα, στην Υδρα και στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας, διαπιστώθηκε ότι οι 12 είχαν προχωρήσει σε επέκταση της ωφέλιμης επιφάνειας εκτροφής των εγκαταστάσεών τους κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους, ενώ μία λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει σε ισχύ απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και άδεια λειτουργίας.

Τα ποσοστά επέκτασης των εγκαταστάσεων των 12 μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας διαπιστώθηκε ότι ξεκινούσαν από το 25% και έφταναν έως και το 283%. Μία μάλιστα που δραστηριοποιείται στον Πόρο, αν και είχε Απόφασης Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων για λειτουργία σε έκταση 2.516 τ.μ., είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα 9.635 τ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ